ΑΘΗΝΑ
23:41
|
05.07.2024
Σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos η Χάρις εμφανιζόταν να υπολείπεται μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα του Ντόναλντ Τραμπ, στο 42% έναντι 43%.
Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, είναι η κορυφαία επιλογή των Δημοκρατικών για να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εάν αυτός επιλέξει να μην συνεχίσει την εκστρατεία του για επανεκλογή τον Νοέμβριο, ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, την Τετάρτη.

Η επίπονη και, μερικές φορές, ασυνάρτητη απόδοση του Μπάιντεν στο πρώτο ντιμπέιτ εναντίον του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Ντόναλντ Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα πυροδότησε ένα κύμα πανικού στο Δημοκρατικό Κόμμα, λόγω ανησυχιών για την ικανότητα του Μπάιντεν να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία, με κορυφαίους συμβούλους να τον προτρέπουν να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας.

Επικαλούμενο επτά ανώτερες πηγές από το επιτελείο της προεκλογικής καμπάνιας του Μπαίντεν, τον Λευκό Οίκο και την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών, το Reuters ανέφερε ότι έχουν προταθεί ως πιθανοί αντικαταστάτες μια σειρά από Δημοκρατικούς κυβερνήτες – ο Γκάβιν Νιούσομ της Καλιφόρνια, ο Γκρέτσεν Γουίτμερ του Μίσιγκαν και ο Τζος Σαπίρο της Πενσυλβάνια. Ωστόσο, οι πηγές ανέφεραν ότι ο Χάρις παραμένει το φαβορί στη λίστα των πιθανών υποψήφιων των Δημοκρατικών.

Όπως ανέφεραν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, εάν οριζόταν υποψήφια του κόμματος η 59χρονη Κάμαλα Χάρις θα λάμβανε τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει η καμπάνια του Μπάιντεν, αλλά και γενικότερα τις υποδομές τις προεκλογικής του εκστρατείας.

Σημείωσαν ακόμα ότι έχει τη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα μεταξύ των εναλλακτικών επιλογών και συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των Δημοκρατικών, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν υποψήφιοι.

Σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε χτες, η Κάμαλα Χάρις εμφανιζόταν να υπολείπεται μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα του Ντόναλντ Τραμπ, στο 42% έναντι 43%, με τη διαφορά να είναι πολύ μικρότερη του αποδεκτού στατιστικού λάθους των 3,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Επιπλέον, οι πηγές ανέφεραν ότι η Χάρις έχει ανταπεξέλθει στην έντονη κριτική των Ρεμπουμπλικάνων, με τον Δημοκρατικό βουλευτή Τζιμ Κλάιμπερν, τον άνθρωπο – κλειδί για τη νίκη του Μπάιντεν το 2020, να έχει δηλώσει στο MSNBC ότι θα υποστήριζε τον Χάρις σε περίπτωση αποσύρσης Μπάιντεν από την κούρσα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα