ΑΘΗΝΑ
01:50
|
06.07.2024
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τόνισε ότι είναι «κρίσιμο» να κερδίσει την επανεκλογή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τζετ λαγκ που του προκάλεσαν τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό κατηγόρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την κακή του απόδοση στο πρώτο προεκλογικό ντιμπέιτ ενάντια στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων και πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «δεν ήταν πολύ έξυπνος», επειδή «ταξίδεψε μερικές φορές σε όλο τον κόσμο», πριν από τη τηλεμαχία. «Δεν άκουσα το προσωπικό μου… και μετά κόντεψα να κοιμηθώ στη σκηνή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο 81 ετών Μπάιντεν επέστρεψε για τελευταία φορά από ταξίδι στις 15 Ιουνίου, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από το ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου.

Όπως τονίζει το BBC, oι δηλώσεις του Μπάιντεν έρχονται εν μέσω εσωκομματικού πανικού, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου -σχετικά με την ικανότητα του προέδρου να ανταπεξέλθει σε μια δεύτερη θητεία- και αφού ένας βουλευτής από το Τέξας έγινε ο πρώτος εν ενεργεία βουλευτής των Δημοκρατικών, που ζήτησε από τον Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα, μετά το ντιμπέιτ.

«Δεν είναι πρόκειται για δικαιολογία αλλά για εξήγηση», είπε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στο ταξίδι του, σε μια ιδιωτική εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων στη Βιρτζίνια.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ζήτησε, επίσης, συγγνώμη για την απόδοσή του και δήλωσε ότι είναι «κρίσιμο» να κερδίσει την επανεκλογή του, σύμφωνα με το ABC News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα