ΑΘΗΝΑ
00:48
|
06.07.2024
Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής της Νέας Αριστεράς είπε «άι στο διάολο», εντός της συνεδρίασης και κατά την διάρκεια ομιλίας της υπουργού Τουρισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ποινή της ανάκλησης στην τάξη, ανακοίνωσε πως επέβαλλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην βουλευτή της Νέας ΑριστεράςΘεανώ Φωτίου, ύστερα από την χθεσινή παρεκτροπή κατά την διάρκεια Επιτροπής της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής της Νέας Αριστεράς είπε «άι στο διάολο», εντός της συνεδρίασης και κατά την διάρκεια ομιλίας της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

«Χθες επίσης η βουλευτής Θεανώ Φωτίου, μιλώντας και επισημαίνοντας θέματα παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής, και της δικής της άποψης για θέματα που άπτονται του Κανονισμού της Βουλής, που είχε κάθε δικαίωμα να επικαλείται αυτά και να υπερασπίζεται την άποψή της, εξετράπη σε απρεπείς κουβέντες, σε απρεπή συμπεριφορά, κάτι το οποίο δεν μπορώ να παραγνωρίσω.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με απρεπή συμπεριφορά με λόγια που οφείλω, επίσης, να στηλιτεύσω. Μίλησα επίσης με την κα Φωτίου, μου εξήγησε ότι αυτό δεν αφορούσε ύβρη προς την παριστάμενη υπουργό, ούτε προς το προεδρείο της Επιτροπής, αλλά ήταν μία έκφραση αγανάκτησης, ωστόσο επειδή κι αυτό υπονομεύει, κατά την γνώμη μου, την εικόνα του κοινοβουλευτισμού και την εικόνα μας. Γι αυτό επιβάλλω στην κα Φωτίου την ποινή της ανακλήσεως στην τάξη», ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο από την έδρα ο κ. Τασούλας.

Καταλήγοντας απευθύνθηκε προς το Σώμα, τονίζοντας τα εξής: «Αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά, που προβλέπει ο Κανονισμός Δεοντολογίας, μπορεί να φαντάζουν στην σημερινή εποχή του κυνισμού και της μειωμένης εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς, ως τοπικά και αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να φαντάζει στα μάτια του λαού ως μιας μάταιη προσπάθεια η οποία κινδυνεύει να πέσει στο κενό. Η προσπάθεια να προασπίσουμε το κύρος μας είναι βαριά αλλά ας μην την κάνουμε και σισύφεια. Με λύπη μου ανακοινώνω αυτά τα μέτρα και παρακαλώ από δω και πέρα να σας έχω συμμάχους από δω και πέρα με την συμπεριφορά σας και με την αποδοκιμασία τέτοιων συμπεριφορών, ώστε κάτι που σήμερα φαντάζει ουτοπικό, η αυτοπροστασία του κύρους μας, κάποτε να γίνει πραγματοποιήσιμο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Ποια η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Στάρμερ

Χειμάρρα: Στις 4 Αυγούστου εκλογές μετά την καθαίρεση Μπελέρη

Καστοριά: Ιδρύεται σχολή Αστυφυλάκων

Συγχαρητήρια Ανδρουλάκη- Κασσελάκη στον Κιρ Στάρμερ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα