ΑΘΗΝΑ
15:54
|
05.07.2024
«Η Βενεζουέλα και η Ρωσία είναι αδέρφια στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ», τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Βενεζουέλας.
Άγημα ναυτών θα συμμετέχει στην παρέλαση για τον εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας κατέπλευσαν, χθες Τρίτη σε λιμάνι της Βενεζουέλας, για εθιμοτυπική επίσκεψη και ολιγοήμερη ανάπαυλα από το ταξίδι τους στην περιοχή στα πλαίσια της αποστολής του Στόλου που ξεκίνησε στις 17 Μαΐου με σκοπό τη διασφάλιση της ρωσικής ναυτικής παρουσίας σε απομακρυσμένα σημεία των ωκεανών που θεωρούνται επιχειρησιακά σημαντικά για τη Μόσχα.

Δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψή της στην Κούβα, η φρεγάτα «Στρατηγός Γκορσκόφ» ένα από τα πιο σύγχρονα πλοία του Στόλου που φέρει κατευθυνόμενους πυραύλους υψηλής ακρίβειας, συνοδευόμενη από το δεξαμενόπλοιο «Ακαντέμικ Πασίν», έδεσε στο λιμάνι της Λα Γκουάιρα, όπου θα παραμείνουν αρκετές ημέρες πριν συνεχίσει το ταξίδι της μαζί με τα υπόλοιπα πλοία του Βόρειου Στόλου στα νερά του Ατλαντικού.

Κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού τους, τα πληρώματα των ρωσικών πλοίων θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να επισκεφθούν τοπικά αξιοθέατα, ενώ τιμητικό άγημα ναυτών θα συμμετέχει στην παρέλαση της 5ης Ιουλίου με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

Στην τελετή υποδοχής των πλοίων συμμετείχαν ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βενεζουέλα, ο επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας του υπουργείου Άμυνας της Βενεζουέλας και ο αναπληρωτής διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Βενεζουέλας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του TASS.

«Η επίσκεψη αυτή επισφραγίζει την ακλόνητη φιλία Ρωσίας-Βενεζουέλας και καταδεικνύει τη σταθερή μας επιθυμία να ενισχύσουμε περαιτέρω τη στρατηγική εταιρική σχέση των δύο χωρών σε όλους τους τομείς», δήλωσε στο TASS ο Ρώσος πρεσβευτής.

«Οι ναύτες μας θα παρελάσουν μαζί με τους φίλους της Βενεζουέλας και θα δείξουν τη σταθερή τους εμπιστοσύνη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, στην αναδυόμενη δίκαιη, πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων», πρόσθεσε αναφερόμενος στο πρόγραμμα της επίσκεψης.

«Η Βενεζουέλα και η Ρωσία είναι αδέρφια στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ», ανέφερε από την πλευρά του ο αναπληρωτής διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Βενεζουέλας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οργή Μπορέλ για την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα

Φον ντερ Λάιεν: Απάντηση μετά από 2 μήνες στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Σύνοδος κορυφής για τις τρεις άτακτες χώρες του Σαχέλ

Η Σιλιάνοφσκα πετάει το γάντι στην Αθήνα για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα