ΑΘΗΝΑ
19:35
|
05.07.2024
Η Ταϊβάν απαιτεί από το Πεκίνο να απελευθερώσει το πλήρωμα και το σκάφος που κατασχέθηκαν έξω από τα ύδατα κοντά στα νησιά Κινμέν.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Διοίκησης Ακτοφυλακής της Ταϊβάν, υποδεικνύει το σημείο στο οποίο συνέβη το περιστατικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχοι της κινεζικής ακτοφυλακής κατέλαβαν ένα ταϊβανέζικο αλιευτικό σκάφος και το οδήγησαν σε λιμάνι στην ηπειρωτική Κίνα, καταγγέλλει η Ταϊβάν, καλώντας το Πεκίνο να απελευθερώσει το σκάφος και το εξαμελές πλήρωμά του.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά, χθες Τρίτη, καθώς η ακτοφυλακή της Κίνας έχει εντείνει τις περιπολίες γύρω από τα νησιά Κινμέν της Ταϊβάν μετά από μια σειρά θανατηφόρων αλιευτικών ατυχημάτων, ένα από τα οποία οδήγησε σε έντονη ανταλλαγή ευθυνών μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ακτοφυλακή της Ταϊβάν υποστηρίζει ότι το αλιευτικό ψάρευε καλαμάρια έξω από τα ελεγχόμενα από την Ταϊπέι ύδατα στα ανοιχτά των νησιών Κινμέν, όταν το προσέγγισαν δύο κινεζικά σκάφη της ναυτιλιακής διοίκησης και άνδρες επιβιβάστηκαν και προχώρησαν σε κατάσχεση.

Τα νησιά Κινμέν βρίσκονται δίπλα στις κινεζικές πόλεις Σιαμέν και Κουανζού και απέχουν περίπου πέντε χιλιόμετρα από την κινεζική ηπειρωτική χώρα.

Το ταϊβανέζικο σκάφος λειτουργούσε κατά την περίοδο απαγόρευσης της αλιείας της Κίνας, τόνισε η η ακτοφυλακή, προσθέτοντας ότι η Ταϊβάν θα επικοινωνήσει με την Κίνα και θα ζητήσει την απελευθέρωση των ψαράδων το συντομότερο δυνατό.

Το Γραφείο Υποθέσεων Ταϊβάν της Κίνας δεν έχει ακόμα σχολιάσει το περιστατικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #20: Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις

ΥΠΕΞ: Καινοφανής πρακτική η έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη

Οργή Μπορέλ για την επίσκεψη Όρμπαν στη Μόσχα

Φον ντερ Λάιεν: Απάντηση μετά από 2 μήνες στην επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα