ΑΘΗΝΑ
23:45
|
06.07.2024
Aνέφεραν ότι η νομισματική πολιτική της Fed θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε απροσδόκητη οικονομική αδυναμία.
Fed
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετοί συμμετέχοντες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είναι ανοιχτοί σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε υψηλά επίπεδα ή αυξηθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τα πρακτικά της πιο πρόσφατης συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Αρκετοί συμμετέχοντες, επιπλέον, παρατήρησαν ότι η νομισματική πολιτική της Fed θα πρέπει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε απροσδόκητη οικονομική αδυναμία, αναφέρεται.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα πρακτικά:

Ο πληθωρισμός υποχώρησε κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, αλλά παρέμεινε αυξημένος. Τα μέλη θεωρούσαν τις οικονομικές προοπτικές αβέβαιες και συμφώνησαν ότι παρέμεναν ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τους κινδύνους του πληθωρισμού.

Τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) συμφώνησαν ότι θα ήταν σκόπιμο να ξεκινήσουν μειώσεις των επιτοκίων «έως ότου αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%», προστίθεται.

Η Fed στις 12 Ιουνίου διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων μεταξύ του εύρους στόχου 5,25% έως 5,5%, όπως αναμενόταν ευρέως, το οποίο είναι το υψηλότερο των τελευταίων 23 ετών.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η Fed παρέλειψε την αύξηση των επιτοκίων φέτος, αφού παρέλειψε τέσσερις φορές τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του 2023. Η κεντρική τράπεζα προχώρησε για τελευταία φορά σε αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στις 26 Ιουλίου του περασμένου έτους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία και Ιράν οριστικοποιούν την ενοποίηση των εθνικών συστημάτων πληρωμών

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

ΑΑΔΕ: Εντόπισε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής – Πρόστιμα άνω των 130 εκατ. ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα