ΑΘΗΝΑ
12:27
|
07.07.2024
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες σε Αθήνα και Μύκονο καθώς και οι καταθέσεις του 54χρονου τοπογράφου.
Δολοφονία τοπογράφου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ερευνάται η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφονήθηκε έξω από το γραφείο του, στο Ψυχικό.

Συγκεκριμένα, η Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ερευνά όλη την περιουσιακή κατάσταση του τοπογράφου, όπως και των προσώπων που είχαν επαγγελματική σχέση μαζί του, αναζητώντας στοιχεία και πρόσωπα τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες σε Αθήνα και Μύκονο, ενώ όπως αποκαλύπτεται τουλάχιστον 35 με 40 διαμπερή τραύματα φέρει η σορός του 54χρονου τοπογράφου. Ο δράστης είχε στην κατοχή του δύο όπλα, τα χρησιμοποίησε και τα δύο και είναι όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση, τα τραύματα βρίσκονται τόσο στο σώμα όσο και στο κεφάλι, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε και στο πόδι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι περισσότεροι πυροβολισμοί έγιναν σχεδόν εξ επαφής, δηλαδή από πολύ μικρή απόσταση.

Την ίδια ώρα με βάση το οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ όσο και από την βαλλιστική εξέταση, που έγινε στους 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αποδεικνύεται πως ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις σε Μύκονο και Αθήνα. Στο «νησί των ανέμων» κλιμάκιο των ανθρωποκτονιών έχει πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονταν το θύμα.

Επίσης, οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι που διέμενε ο 54χρονος τοπογράφος όταν επισκέπτονταν τη Μύκονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές εντόπισαν έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το θύμα και έχει μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Δολοφονίες Ρώσων αιχμαλώτων με εμπλοκή και Έλληνα μισθοφόρου

Αθήνα: Κύκλωμα με συμμετοχή και δημοτικών υπαλλήλων εκβίαζε καταστηματάρχες

Βαρκελώνη: «Φτάνει, ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» είπαν οι διαδηλωτές

 Ο Ιλάν Παπέ στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Για την Παλαιστίνη» 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα