ΑΘΗΝΑ
06:10
|
07.07.2024
Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα αξιολογήσει το έγγραφο, πριν απαντήσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τετάρτη το βράδυ, το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έλαβε απάντηση της Χαμάς, σχετικά με το τελευταίο σχέδιο εκεχειρίας και απελευθέρωσης ομήρων.

Σε δήλωση της Μοσάντ, που διανεμήθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, αναφέρθηκε ότι οι μεσολαβητές «μετέφεραν» στους διαπραγματευτές του Ισραήλ «τις παρατηρήσεις της Χαμάς, σχετικά με το περίγραμμα της συμφωνίας για τους ομήρους» και θα αξιολογήσει το έγγραφο πριν απαντήσει.

«Το Ισραήλ αξιολογεί τις παρατηρήσεις και θα διαβιβάσει την απάντησή του στους μεσολαβητές», προστίθεται στη σύντομη δήλωση.

Αργότερα, η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε τα τελευταία της αιτήματα, δηλώνοντας ότι «είναι πρόθυμη να καταλήξει σε συμφωνία για να σταματήσει ο πόλεμος και η επικοινωνία μας με τους μεσολαβητές συνεχίζεται».

Η παλαιστινιακή ομάδα πρόσθεσε: «Ανταλλάξαμε κάποιες ιδέες με τους διαμεσολαβητές με στόχο να σταματήσει ο πόλεμος και να πραγματοποιηθεί η πλήρης αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας», υποστηρίζοντας ότι είναι ευέλικτη στις απαιτήσεις της, ενώ το Ισραήλ «προσπαθεί να εξαπατήσει και να αποφύγει».

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην περιοχή, με τις διαπραγματεύσεις να παραμένουν δύσκολες και τις ελπίδες για μια βιώσιμη εκεχειρία να είναι αβέβαιες.

Σε μεταγενέστερη δήλωση, η Χαμάς ανέφερε ότι ο αρχηγός του Πολιτικού Γραφείου της με έδρα το Κατάρ, Ισμαήλ Χανίγιε, μίλησε με μεσολαβητές στο Κατάρ και την Αίγυπτο σχετικά με τις ιδέες που συζητήθηκαν. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει επίσης συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Βρετανία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επιβεβαίωσε το τέλος του σχεδίου Ρουάντα

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία αύξηση τιμών, ελπίδες για ζήτηση, ανησυχία για προσφορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα