ΑΘΗΝΑ
10:58
|
07.07.2024
Υπερηχητικά ισραηλινά αεροσκάφη πετούν για δεύτερη ημέρα πάνω από τη Βηρυτό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη επίθεση με ρουκέτες αλλά και drones εξαπέλυσε η Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατά του Ισραήλ την Πέμπτη, ενώ έθεσε και νέους στόχους ως αντίποινα για τη δολοφονία ενός ανώτατου διοικητή, του Μοχάμεντ Νιμάχ Νάσερ, την Τετάρτη.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε περισσότερες από 200 ρουκέτες και ένα σμήνος από μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε 10 ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες, σε αντίποινα για τη δολοφονία του διοικητή Νάσερ από το Ισραήλ.

Από μεριάς του, ο ισραηλινός στρατός είπε ότι «200 βλήματα και περισσότεροι από 20 ύποπτοι εναέριοι στόχοι εντοπίστηκαν περνώντας από τον Λίβανο στο ισραηλινό έδαφος», μέρος των οποίων αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αεράμυνα και μαχητικά αεροσκάφη.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ είπε ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα, ενώ ο στρατός ανέφερε ότι ορισμένα από τα drones και τα ισραηλινά πυρά πυροδότησαν πυρκαγιές στη περιοχή.

Η ισραηλινή αεροπορία «χτύπησε στρατιωτικές δομές της Χεζμπολάχ» στις περιοχές Ράμγια και Χούλα», σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αναφερόμενη σε δύο χωριά στο νότιο Λίβανο.

Η σύγκρουση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, η οποία πυροδοτήθηκε από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας- εντείνεται σταδιακά εδώ και μήνες, εγείροντας φόβους για το ξέσπασμα πολέμου πλήρους κλίμακας.

Καθώς συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών διαδραματίζονται σε περιοχές στα σύνορα ή κοντά στα σύνορα, τους τελευταίους εννέα μήνες, υπερηχητικοί κρότοι τάραξαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη Βηρυτό, αλλά και άλλα μέρη του Λιβάνου.

Ισραηλινά αεροσκάφη έσπασαν το φράγμα του ήχου σε αρκετές περιοχές της χώρας, μετέδωσε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία

Ο «αντισημίτης» Μελανσόν, ο Μίκης Θεοδωράκης, η Κύπρος και η γεωπολιτική των γαλλικών εκλογών

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα