ΑΘΗΝΑ
07:36
|
07.07.2024
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ικανοποιημένος για τη μεταρρύθμιση αναφορικά με την εργασία συνταξιούχων χωρίς περικοπή της σύνταξής τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  όπου προέδρευσε σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Η συζήτηση περιστράφηκε, κυρίως, γύρω από θέματα εργασιακά και ασφαλιστικά, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μεταρρύθμιση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και σε επιμέρους ζητήματα, όπως αυτό της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σε δηλώσεις του, μετά τη σύσκεψη που προηγήθηκε, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποδίδει σημασία στον κοινωνικό διάλογο, με γνώμονα την εξεύρεση βέλτιστων λύσεων και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους. Όπως είπε, στο υπουργείο Εργασίας έχει γίνει σημαντική δουλειά όλη την πενταετία.

Για το ζήτημα του κατώτατου μισθού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο η δέσμευση της κυβέρνησης ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην ανάγκη να βελτιωθεί η συμμετοχή στην αγορά εργασίας πρωτίστως των γυναικών, των νέων, των ατόμων με αναπηρία, αλλά και των συνταξιούχων.

Στο σημείο αυτό, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να εργάζονται χωρίς περικοπή της σύνταξής τους και μόνο με φορολόγηση του πραγματικού χρόνου εργασίας τους έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι η τόνωση της απασχόλησης, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η ανάπτυξη της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης»

Βρετανία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ επιβεβαίωσε το τέλος του σχεδίου Ρουάντα

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία αύξηση τιμών, ελπίδες για ζήτηση, ανησυχία για προσφορά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα