ΑΘΗΝΑ
14:15
|
07.07.2024
Ωστόσο, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε, ότι δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας παρά μόνο «αφού επιτύχει όλους τους στόχους του».
Μπάιντεν-Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα (4/7), ότι το Ισραήλ αποφάσισε να στείλει μια αντιπροσωπεία για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, όμως δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας παρά μόνο «αφού επιτύχει όλους τους στόχους του», ανακοίνωσε το γραφείο του.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Channel 12, επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ. Το γραφείο του Νετανιάχου δεν διευκρίνισε πού θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις.

Την Τετάρτη (3/7) η Χαμάς ανέφερε ότι έστειλε στους μεσολαβητές νέες «ιδέες» για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, σημειώνοντας ότι ανέφερε το θέμα αυτό με αξιωματούχους του Κατάρ και της Αιγύπτου ενώ είχε και επαφές με την Τουρκία.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι «εξετάζει τα σχόλια» της Χαμάς για μια πιθανή συμφωνία και ότι θα απαντήσει στους μεσολαβητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κουτσούμπας: Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι παντοδύναμοι

Ανδρουλάκης: Το επιτελικό κράτος είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας

Η Πολωνία υποχρέωσε τη Γερμανία ν’ αναγνωρίσει το «ναζιστικό» χρέος της

Ουκρανία: Δολοφονίες Ρώσων αιχμαλώτων με εμπλοκή και Έλληνα μισθοφόρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα