ΑΘΗΝΑ
01:50
|
07.07.2024
Σήμερα η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αντιμετωπίζει την Αίγυπτο. «Το πιο σημαντικό είναι η άμυνά μας, αυτό είναι το DNA», είπε ο τεχνικός της ομάδας.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σκόραρε 32 πόντους σε 18 λεπτά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ωραίο μπάσκετ, με αρχή την άμυνα, εξαιρετικές συνεργασίες, ταχύτητα, καρφώματα, κοψίματα και τρίποντα. Η πρεμιέρα της Εθνικής Ελλάδας του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε με άνετη νίκη επί της Δομινικανής Δημοκρατίας, στην πρεμιέρα της στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Πειραιά.

Ο πρωταγωνιστής στο παρκέ δεν ήταν άλλος… από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο! Με 32 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής (10/10 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 9/13 βολές), ο παίκτης των Μιλγουόκι Μπακς οδήγησε την εθνική σε νίκη, με 109-82, απέναντι στη Δομινικανή Δημοκρατία, στην πρεμιέρα των αγωνιστικών υποχρεώσεών της, στο ΣΕΦ.

Πλέον, με τη Δομινικανή Δημοκρατία να μετρά 1 νίκη-1 ήττα, η εθνική θέλει να κάνει το δύο στα δύο αύριο (4/7, 21:00) με αντίπαλο την Αίγυπτο (0-1) για να προκριθεί ως πρώτη του Β΄ ομίλου στα ημιτελικά (6/7).  

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Τόμας Ουόκαπ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ καριέρας του στην εθνική, αυτό των 17 πόντων. Double double σημείωσε ο Νικ Καλάθης με 12 πόντους και 11 ασίστ. Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 10 πόντους με 2/2 τρίποντα.

«Το πιο σημαντικό είναι η άμυνά μας, αυτό είναι το DNA», δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης. Πρόσθεσε: «Όλα ξεκινούν από εκεί και μετά ξεδιπλώνουμε το ταλέντο μας στην επίθεση. Είμαστε μία ομάδα ομαδική, δεν είμαστε ατομιστές, με ταλέντο, χημεία, ψάχνουμε την καλύτερη επιλογή στο γήπεδο και για αυτό έχουμε και καλά ποσοστά. Ξέρω τι μπορεί να κάνει η ομάδα μου, το βλέπω στις προπονήσεις, στα προηγούμενα παιχνίδια και ήμουν σίγουρος πως θα κάναμε μία καλή εμφάνιση. Είδαμε μόνο αυτό το παιχνίδι. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα σκεφτούμε το αυριανό ματς με την Αίγυπτο. Είναι σημαντικό να πάμε βήμα βήμα. Βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά στιλ μπάσκετ και πρέπει γρήγορα να προσαρμόζεσαι. Πρέπει γρήγορα να ξεχνάς τι έχεις κάνει και να προχωράς στο επόμενο. Μας διακρίνει ως ομάδα η ταπεινότητα αλλά έχουμε μεγάλη δίψα και κίνητρο για να πετύχουμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Ρώσοι παλαιστές αρνούνται να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Προολυμπιακό Τουρνουά: «Μονόδρομος» για την Εθνική η νίκη επί της Σλοβενίας

Euro2024: Πρόκριση για Ισπανία και Γαλλία, σήμερα Αγγλία-Ελβετία και Ολλανδία-Τουρκία

Euro2024: Πρόωρος τελικός;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα