ΑΘΗΝΑ
11:03
|
07.07.2024
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τυφώνας Beryl κατευθύνεται προς τις Νήσους Κέιμαν και το Μεξικό, αφού έπληξε την Τζαμάικα με ανέμους και βροχή που προκάλεσαν πλημμύρες και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αφήνοντας στο διάβα του νεκρούς και συντρίμμια σε αρκετά μικρά νησιά της Καραϊβικής.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι επικοινωνίες αποκαθίστανται στα νησιά που έχουν πληγεί σημαντικά από πλημμύρες και τους ισχυρούς ανέμους.

Το μάτι του τυφώνα Beryl πέρασε κοντά από τη νότια ακτή της Τζαμάικας, πλήττοντας κοινότητες με ισχύ κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Saffir-Simpson -αναφορικά με την ένταση των ανέμων των τυφώνων- ενώ οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης εκκένωσαν ανθρώπους από περιοχές ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα.

«Είναι τρομερό. Τα πάντα έχουν χαθεί. Είμαι στο σπίτι μου και φοβάμαι», δήλωσε η Αμόι Γουέλινγκτον, μια 51χρονη ταμίας που ζει στο Τοπ Χιλ, μια αγροτική κοινότητα στα νότια της νησιωτικής χώρας. «Είναι σκέτη καταστροφή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Beryl απομακρύνθηκε από την Τζαμάικα νωρίς την Πέμπτη, ενώ γύρω στις 3:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), ο τυφώνας κατηγορίας 3 βρισκόταν περίπου 80 χιλιόμετρα από το Γκραντ Κέιμαν και περίπου 620 χιλιόμετρα από το Τουλούμ του Μεξικού, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ (NHC).

Ο τυφώνας Beryl, σε μεγίστη ισχύ, φέρει ανέμους που φτάνουν τα 209 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται να ρίξει 10-15 εκατοστά βροχής στις Νήσους Κέιμαν, όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος να υπάρξουν επικίνδυνα κύματα και ρεύματα, ανέφερε το NHC. Προειδοποίηση για τον τυφώνα εκδόθηκε για τις ανατολικές ακτές της χερσονήσου Γιουκατάν του Μεξικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βαρκελώνη: «Φτάνει, ας βάλουμε όρια στον τουρισμό» είπαν οι διαδηλωτές

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η κλιματική αλλαγή η μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη

 Ο Ιλάν Παπέ στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Για την Παλαιστίνη» 

Επίθεση από 4 drones απέτρεψε η Φρεγάτα Ψαρά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα