ΑΘΗΝΑ
07:59
|
07.07.2024
Αύξηση των ιδιωτικών μισθολογίων κατά 150.000 τον Ιούνιο, κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Εξόρυξη πετρελαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν την Πέμπτη, καθώς τα στοιχεία που σηματοδοτούν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, αντισταθμίστηκαν ελαφρώς από τα στοιχεία που απεικονίζουν μείωση των εμπορικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου της χώρας και της παραγωγής πετρελαίου.

Το διεθνές αργό τύπου Brent διαπραγματεύεται στα 86,66 δολάρια ανά βαρέλι στις 9.58 π.μ. τοπική ώρα (0658 GMT), μειωμένο κατά 0,78% από την τιμή κλεισίματος των 87,34 δολαρίων ανά βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το αμερικανικό νόμισμα αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν στα 83,13 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,89% από την προηγούμενη συνεδρίαση, όταν έκλεισε στα 83,88 δολάρια ανά βαρέλι.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν κατά τις πρώτες ασιατικές συναλλαγές μετά τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ την Τετάρτη, τα οποία έδωσαν αρνητικά μηνύματα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι ιδιωτικές μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 150.000 τον Ιούνιο, κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ η ετήσια αύξηση των μισθών κατέγραψε επίσης την πιο αργή αύξηση από τον Αύγουστο του 2021, στο 4,9%.

Ο αριθμός των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας για πρώτη φορά στις ΗΠΑ αυξήθηκε επίσης κατά 4.000 σε 238.000 την εβδομάδα που έληξε στις 29 Ιουνίου σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Τα αρνητικά οικονομικά στοιχεία στον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο άσκησαν καθοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, προκαλώντας ανησυχίες για τη ζήτηση στους παράγοντες της αγοράς.

Εν τω μεταξύ, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) που δημοσιεύθηκαν αργά την Τετάρτη απεικόνιζαν θετικές προοπτικές ζήτησης και περιόρισαν τις απώλειες των τιμών.

Σύμφωνα με την EIA, τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά περίπου 12,2 εκατ. βαρέλια στα 448,5 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με την εκτίμηση της αγοράς για μείωση κατά περίπου 400.000 βαρέλια.

Την ίδια περίοδο, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά περίπου 2,2 εκατ. βαρέλια στα 231,7 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η αμερικανική παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε κατά 27.000 βαρέλια ανά ημέρα (bpd) σε περίπου 13,58 εκατομμύρια bpd κατά την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιουνίου. Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου ενίσχυσε τις ανησυχίες των συμμετεχόντων στην αγορά για την προσφορά και συνέβαλε στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία και Ιράν οριστικοποιούν την ενοποίηση των εθνικών συστημάτων πληρωμών

ΑΑΔΕ: Εντόπισε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής – Πρόστιμα άνω των 130 εκατ. ευρώ

Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία αύξηση τιμών, ελπίδες για ζήτηση, ανησυχία για προσφορά

Άνοδος των τιμών των εμπορευματοκιβωτίων λόγω της σύγκρουσης στην Ερυθρά Θάλασσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα