ΑΘΗΝΑ
22:51
|
06.07.2024
Οι διοργανωτές λένε ότι έφυγαν αντί να δώσουν την ευκαιρία στην αστυνομία να τους κακοποιήσει.
Κάτοψη του campus
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφού παρέμειναν σταθεροί επί 62 ημέρες, οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές αποφάσισαν την Τετάρτη να υπακούσουν σε δικαστική εντολή να διαλύσουν τις σκηνές τους και να εγκαταλείψουν την ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 5 μ.μ., οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας δήλωσαν ότι μαζεύουν τα πράγματά τους και αποχωρούν από την πανεπιστημιούπολη King’s College Circle στο κέντρο της πόλης, επειδή «αρνήθηκαν να δώσουν στην Αστυνομική Υπηρεσία του Τορόντο την ευκαιρία να μας κακοποιήσει», μετέδωσε το CTV News. «Φεύγουμε για να προστατεύσουμε την κοινότητά μας από τη βία».

Την Τρίτη, δικαστής καναδικού δικαστηρίου έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει το πανεπιστήμιο και αποφάσισε ότι οι διαδηλωτές έπρεπε να εκκενώσουν την ιδιοκτησία μέχρι τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Εάν εξακολουθούσαν να βρίσκονται εκεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας, ο δικαστής εξουσιοδότησε την αστυνομία του Τορόντο να μεταβεί και να προβεί σε συλλήψεις.

Ο καταυλισμός είχε στηθεί από διαδηλωτές που αυτοαποκαλούνται U of T Occupy for Palestine σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν το πανεπιστήμιο να αποχωρήσει από ισραηλινές εταιρείες που επωφελούνται από τον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης, να αποκαλύψει τις επενδύσεις και να διακόψει τις σχέσεις του με κάθε ισραηλινό ακαδημαϊκό ίδρυμα που είναι συνένοχο στον πόλεμο.

Οι υπεύθυνοι του πανεπιστημίου προσέφεραν παραχωρήσεις, αλλά η ομάδα διαμαρτυρίας ήθελε ένα χρονοδιάγραμμα για τη δράση, και αυτό δεν δόθηκε, όπως είπαν.

Όπως δήλωσε ο Mohammad Yassin, ένας από τους διοργανωτές:

Ας είμαστε ξεκάθαροι – το πανεπιστήμιο θα αποκαλύψει τις επενδύσεις του, θα αποεπενδύσει από εταιρείες που επωφελούνται από τα δεινά και τους θανάτους των Παλαιστινίων και θα διακόψει τις σχέσεις του με ακαδημαϊκά ιδρύματα που συνδέονται με την ισραηλινή πολεμική μηχανή. Το ερώτημα δεν είναι αν, αλλά πότε;

Οι διαδηλωτές θα εξακολουθήσουν να μπορούν να διαδηλώνουν στην πανεπιστημιούπολη, αλλά δεν θα μπορούν να κατασκηνώνουν ή να εμποδίζουν τις εισόδους. Οι διαμαρτυρίες στην πανεπιστημιούπολη δεν θα επιτρέπονται μεταξύ 11 μ.μ. και 7 π.μ., ανέφερε το CBC News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνελήφθη ένας 44χρονος για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό

34 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Η έξυπνη Λεπέν και η AfD: Όχι τόσο κοντά

Κούβα: Πέθανε η πρώτη σύζυγος του Φιντέλ Κάστρο, η Μίρτα Ντιάς-Μπάλαρτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα