ΑΘΗΝΑ
09:39
|
08.07.2024
Ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος κατέβηκε ως ανεξάρτητος στο Ίσλινγκτον του Λονδίνου και κέρδισε ξανά την έδρα του στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν βουλευτής ξανά στο Βόρειο Ίσλινγκτον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επανεξελέγη βουλευτής στο Βόρειο Ίσλινγκτον του Λονδίνου ο πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος διεκδίκησε ως ανεξάρτητος υποψήφιος την έδρα του στη Βουλή των Κοινοτήτων και την πήρε. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν απέσπασε τη νίκη με περισσότερες από 24.000 ψήφους έναντι των περίπου 16.000 ψήφων του υποψήφιου των Εργατικών, Πράφουλ Νάργκουντ.

Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική νίκη και καταξίωση για τον πρώην ηγέτη των Εργατικών, ο οποίος εκλέγεται στην εν λόγω περιφέρεια για τουλάχιστον 40 χρόνια.

Μετά την καταμέτρηση των ψήφων ο κ. Κόρμπιν δήλωσε: «Θέλω να καταγραφεί η τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθω για τους πολίτες του Βόρειου Ίσλινγκτον, οι οποίες με εξέλεξαν για 11η φορά». Και πρόσθεσε: «Δείξαμε σε όλους τι μπορεί να καταφέρει μια πιο ήπια, μη τοξική και συμπεριληπτική πολιτική».   

Οι δημοσκοπήσεις που έδιναν μια αμφίρροπη μάχη για την έδρα του Βόρειου Ίσλινγκτον επιβεβαιώθηκαν. Το στρατόπεδο του Κόρμπιν βασίστηκε σε μια ομάδα εθελοντών για την προεκλογική εκστρατεία, οι οποίοι λένε ότι έδωσαν μια σκληρή μάχη απέναντι στην κομματική μηχανή των Εργατικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν διετέλεσε πρόεδρος στο κόμμα των εργατικών από 2015 έως το 2020 και αποχώρησε από την ηγεσία του κόμματος μετά τη συντριπτική ήττα του 2019 έναντι των Συντηρητικών. Στη συνέχεια τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τους Εργατικούς και του απαγορεύτηκε να κατέλθει ως υποψήφιος κατηγορούμενος για αντισημιτισμό. Οι πρώτες μετεκλογικές δηλώσεις του Κόρμπιν μετά τη νίκη του αφορούσαν τον παλαιστινιακό λαό και τον γενοκτονικό πόλεμο του Ισραήλ σε βάρος τους.

Ο νικητής των βουλευτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο Κιρ Στάρμερ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του Εργατικού Κόμματος διαχώρισε τη θέση του από τον προκάτοχό του και το μανιφέστο του.

Από την πλευρά του ο Κόρμπιν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την κριτική στο πρώην κόμμα του ενώ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εφαρμογή του δικού του μανιφέστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχη δηλώνει η Boeing για εγκληματική απάτη και… γλιτώνει

Γαλλία: Νίκη της Αριστεράς, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Ο Μητσοτάκης στην Ουάσιγκτον για την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ): Το πολιτικό μήνυμα της πασαρέλας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα