ΑΘΗΝΑ
13:40
|
08.07.2024
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε κόκκινη προειδοποίηση για το Στρόμπολι, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ηφαιστειακή τέφρα καλύφθηκαν οι δρόμοι του κέντρου της πόλης Κατάνια της Σικελίας, με τα δύο ενεργά ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι να αναβλύζουν λάβα, αναγκάζοντας τις αρχές να αναβαθμίσουν το επίπεδο συναγερμού.

Γύρω από την Κατάνια, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, κάτοικοι και αρχές καθαρίζουν την πόλη, καθώς δρόμοι και αυτοκίνητα καλύφθηκαν με μαύρη τέφρα, ενώ το γειτονικό αεροδρόμιο ήταν κλειστό.

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε την κόκκινη προειδοποίηση για το Στρόμπολι, το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουσουμέτσι, δήλωσε ότι το Στρόμπολι είναι «υπό παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι οι αρχές βεβαιώνονται ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης, για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι προληπτικά αύξησε τον αριθμό των πυροσβεστών στο νησί.

Παράλληλα, οι αρχές ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία του αεροδρομίου της Κατάνια, για λόγους ασφαλείας. «Ο διάδρομος προσγείωσης/απογείωσης στο αεροδρόμιο της Κατάνια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω της ηφαιστειακής τέφρας. Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις αναστέλλονται», ανακοίνωσε το αεροδρόμιο, προσθέτοντας ότι η λειτουργία αναμένεται να αποκατασταθεί στις 15.00, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στο Μαρκόπουλο- Επιχειρούν εναέρια μέσα

ΕΥΔΑΠ: Πιθανή διακοπή νερού σε Πέραμα, Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Ο γρίφος της συνεργασίας Μακρόν-Αριστεράς, η ήττα της Λεπέν και η ανησυχία της Ευρώπης

Αστυνομική έφοδος στην κατάληψη του κυλικείου της Ιατρικής του ΑΠΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα