ΑΘΗΝΑ
16:48
|
08.07.2024
Στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει σχεδόν 2.000 πυροσβέστες, εκ των οποίων τέσσερις έχουν τραυματιστεί.
Πυρκαγιά Thompson, 3 Ιουλίου, AP
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στη βόρεια Καλιφόρνια κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, καθώς αυξάνονται οι πυρκαγιές σε ολόκληρη την πολιτεία, κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Περίπου 28.000 άνθρωποι έλαβαν προειδοποιήσεις ή εντολές εκκένωσης την Πέμπτη, αφότου ξέσπασε η πυρκαγιά Thompson δύο ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με το Τμήμα Προστασίας Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια (CalFire). Παράλληλα, η υψηλή θερμοκρασία αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, φτάνοντας τους 47 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της πολιτείας.

Δεν έχουν υπάρξει θύματα από τις πυρκαγιές, ενώ 74 κτίσματα σε όλη την πολιτεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές. Η πόλη Oroville, κοντά στο σημείο όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά Thompson, ακύρωσε τον εορτασμό με πυροτεχνήματα για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου, λόγω του κινδύνου εκδήλωσης νέας πυρκαγιάς.

Στη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς Thompson έχουν πέσει σχεδόν 2.000 πυροσβέστες, εκ των οποίων τέσσερις έχουν τραυματιστεί, αν και η έκταση των τραυματισμών τους είναι άγνωστη.

Η περίοδος των πυρκαγιών ξεκίνησε πρόσφατα στην Καλιφόρνια και συνήθως διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. Το μέγεθος και η ένταση των πυρκαγιών στην πολιτεία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 9 περιοχές την Τρίτη

Ηλεία: 59χρονος έριξε την πρώην του από το μπαλκόνι

Γάζα: Καταγγέλλουν εκτέλεση Παλαιστινίων μετά την απελευθέρωσή τους από ισραηλινές δυνάμεις

Προειδοποίηση Κικίλια για πυρκαγιές: Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα