ΑΘΗΝΑ
12:49
|
08.07.2024
Εκλογές εντός 40 ημερών, αν δεν υπάρξει διαφορετική εξέλιξη από την έφεση.
Ο Φρέντι Μπελέρης που θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναμενόμενη απόφασή της για την έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη από το αξίωμα του δημάρχου Χειμάρρας ανακοίνωσε σήμερα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στα Τίρανα, ανοίγοντας τον δρόμο για επαναληπτικές εκλογές στον μεγάλο δήμο με τους πολλούς ψηφοφόρους της ελληνικής μειονότητας.

Η απόφαση λήφθηκε βάσει του νόμου για την αποεγκληματοποίηση των δημόσιων λειτουργών και υπαλλήλων, εφόσον υπάρχει εις βάρος του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας τελεσίδικη ποινική απόφαση από τα δικαστήρια, μετά την καταδίκη του την περασμένη Παρασκευή από το Εφετείο του Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς.

Ο Φρέντι Μπελέρης που θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, δικαιούται εντός μίας βδομάδας να προσφύγει σε έφεση στο Εκλογοδικείο. Σε περίπτωση που η σημερινή απόφαση παραμείνει σε ισχύ και στο Εκλογοδικείο, τότε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ορίσει την ημέρα των πρόωρων εκλογών στον Δήμο Χειμάρρας εντός 40 ημερών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Report Tv (@reporttv.al)

Στη σημερινή ακρόαση στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρέστη με τη συνοδεία αστυνομίας και ο Φρέντι Μπελέρης -εκλεγμένος πλέον ευρωβουλευτής της ΝΔ- ο οποίος έκανε για μια ακόμα φορά λόγο για «συνέχεια της σκευωρίας» εναντίον του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζητά ο Χάρης Δούκας

Ο γρίφος της συνεργασίας Μακρόν-Αριστεράς, η ήττα της Λεπέν και η ανησυχία της Ευρώπης

Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας για τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία

Ένοχη δηλώνει η Boeing για εγκληματική απάτη και… γλιτώνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα