ΑΘΗΝΑ
09:16
|
08.07.2024
Η ενίσχυση των θεσμών ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και η αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης στις πρώτες προτεραιότητες του νέου προέδρου.
Τριετής θητεία για τον έως σήμερα αντιπρόεδρο του Β΄Τμήματος του Συμβουλίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μιχάλης Πικραμένος αναλαμβάνει τα ηνία του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επόμενη τριετία, όπως έγινε γνωστό σήμερα Παρασκευή.

Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ, που ήταν επιλογή του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, προς το υπουργικό συμβούλιο, είναι στο δικαστικό δυναμικό του ΣτΕ από το 1989 και ήταν έως σήμερα -και για μια εξαετία- αντιπρόεδρος του Β΄Τμήματος του Συμβουλίου.

Ο κ. Πικραμένος είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης με εξαιρετικό συγγραφικό έργο και με δημόσιες παρεμβάσεις στο εξωτερικό και εντός Ελλάδος για ποικίλα θέματα, όπως η λογοδοσία στο δικαστικό Σώμα, η ανάγκη μεταρρυθμίσεων, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη, το κράτος δικαίου και την προστασία ατομικών δικαιωμάτων και άλλα.

Μετά την επιλογή του, ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε: «Η Πολιτεία με τίμησε, διά του υπουργικού συμβουλίου, με την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα επιδιώξω, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας μου, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, να ενισχυθούν οι θεσμοί ανεξαρτησίας και λογοδοσίας των δικαστών και επίσης να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα απονομής της δικαιοσύνης προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και της δημοκρατίας».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η επιλογή του κ. Πικραμένου ως προέδρου του ΣτΕ δημιουργεί δύο κενές θέσεις αντιπροέδρων, οι οποίες θα πληρωθούν από το υπουργικό συμβούλιο, καθώς αποχώρησε λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας η αντιπρόεδρος Μαρίνα Κωνσταντινίδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τριζόνια «πλημμύρισαν» τα Τρίκαλα και τον κάμπο

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις

Ένοχη δηλώνει η Boeing για εγκληματική απάτη και… γλιτώνει

Υπόθεση Μάτι: Ξεκινά η εκδίκαση στο Εφετείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα