ΑΘΗΝΑ
11:35
|
08.07.2024
Η υπουργός Εργασίας βάφτισε «έκτακτη» την έκτη ημέρα εργασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ψευδείς» χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, τις «αναφορές» για εξαήμερη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει εξαήμερη» εργασία, αλλά προσφέρεται η «δυνατότητα στον εργαζόμενο για μια έκτακτη ημέρα, μια επιπλέον ημέρα» να εργαστεί εντός της εβδομάδας.

Καλεσμένη στην ΕΡΤ, η υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την ενεργοποίηση του άρθρου 25 του εργασιακού νόμου Γεωργιάδη, το οποίο δίνει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με εναλλασσόμενες βάρδιες, να ζητούν από τους εργαζομένους τους να δουλεύουν και την έκτη ημέρα. Η ίδια τόνισε ότι πρόκειται για «fake news», υποστηρίζοντας ότι δίνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η δυνατότητα για μία ημέρα «έκτακτης εργασίας».

Μάλιστα, όταν η δημοσιογράφος της ΕΡΤ της έθεσε το ερώτημα εάν οι εργοδότες θα εκμεταλλευτούν τη νέα αυτή ρύθμιση, η κα Κεραμέως απάντησε πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, διότι «υπάρχει πολύ συγκεκριμένη νομολογία που σου λέει ότι βάσει τα χρηστά ήθη δεν μπορείς να [το] ζητάς συνέχεια, χωρίς αιτιολογία».

Σε άλλο σημείο, η υπουργός απάντησε στην κριτική που έχει ασκηθεί για την εργασία από συνταξιούχους, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξή τους, σχολίασε ότι τη συγκεκριμένη ρύθμιση είχε υπερασπιστεί ο κ. Γεωργιάδης με σθένος.

«Και πολύ σωστά έκανε και δικαιώνεται πλήρως σήμερα και γιατί λέω ότι δικαιώνεται; Διότι από εκεί που στα συστήματα του κράτους εμφανίζονταν 35.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι, σήμερα εμφανίζονται πάνω από 170.000. Αυτό δείχνει ότι έχουμε βάλει τα σωστά κίνητρα για να δουλεύουν οι συνταξιούχοι, αλλά όλα αυτά δηλωμένα, δηλωμένη εργασία», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο γρίφος της συνεργασίας Μακρόν-Αριστεράς, η ήττα της Λεπέν και η ανησυχία της Ευρώπης

Αστυνομική έφοδος στην κατάληψη του κυλικείου της Ιατρικής του ΑΠΘ

Κασσελάκης, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας για τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου στη Γαλλία

Περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα