ΑΘΗΝΑ
00:54
|
09.07.2024
Ο Κάρλο Μαρία Βιγκάνο κρίθηκε ένοχος για σχίσμα, για τις αντίθετες απόψεις του σχετικά με τη μετανάστευση, την κλιματική αλλαγή και τα ομόφυλα ζευγάρια.
Κάρλο Μαρία Βιγκάνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Ιταλός αρχιεπίσκοπος και ένθερμος επικριτής του Πάπα Φραγκίσκου αφορίστηκε από το Βατικανό, ανακοίνωσε το δογματικό του γραφείο.

Ο Κάρλο Μαρία Βιγκάνο κρίθηκε ένοχος για σχίσμα, μετά από χρόνια σκληρής διαφωνίας με τον ποντίφικα. Τον 83χρονο υπερσυντηρητικό είχε κατηγορήσει και στο παρελθόν ο Πάπας, για αίρεση, επικρίνοντας τις θέσεις του για τη μετανάστευση, την κλιματική αλλαγή και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Βιγκάνο ήταν ανώτερο στέλεχος της Εκκλησίας, υπηρετώντας ως παπικός απεσταλμένος στην Ουάσιγκτον από το 2011 έως το 2016. Το 2018 κρύφτηκε αφού ισχυρίστηκε, ότι ο Πάπας γνώριζε για σεξουαλική κακοποίηση από έναν Αμερικανό καρδινάλιο και δεν ανέλαβε δράση. Το Βατικανό απέρριψε την κατηγορία.

Με την πάροδο του χρόνου, ο αρχιεπίσκοπος συνδέθηκε με Αμερικανούς θεωρητικούς συνωμοσίας, επικρίνοντας τα εμβόλια κορονοϊού ισχυριζόμενοι ένα «παγκοσμιοποιητικό» και «αντιχριστιανικό» σχέδιο από τον ΟΗΕ και άλλες ομάδες.

Την Παρασκευή το δογματικό γραφείο του Βατικανού δήλωσε, ότι η άρνησή του να υποταχθεί στον Πάπα Φραγκίσκο ήταν ξεκάθαρη από τις δημόσιες δηλώσεις του. «Ο Σεβασμιώτατος Κάρλο Μαρία Βιγάνο κρίθηκε ένοχος για την επιφυλακτική παραβίαση του σχίσματος», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι έχει αφοριστεί από την εκκλησία.

Απαντώντας με ανάρτηση στο Χ, ο αρχιεπίσκοπος είπε: «Αυτό που μου αποδόθηκε ως ενοχή για την καταδίκη μου καταγράφεται τώρα, επιβεβαιώνοντας την Καθολική Πίστη που ομολογώ πλήρως». Ο Αρχιεπίσκοπος Βιγκάνο κατηγορήθηκε για σχίσμα και άρνηση της νομιμότητας του Πάπα τον περασμένο μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σε απεργία προχωρούν τα αεροδρόμια λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διάσωση 283 μεταναστών-προσφύγων στη Γαύδο: Μεταφέρθηκαν σε δομή Αγιά Χανίων

Έρευνα Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι αρκετά μεγαλύτερος

Επιστήμονες: Προσοχή στις τροφικές δηλητηριάσεις λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα