ΑΘΗΝΑ
22:31
|
08.07.2024
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απηύθυναν τα συγχαρητήρια τους σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συγχαρητήριά τους προς το Εργατικό Κόμμα και τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, εξέφρασαν οι αρχηγοί των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πανηγυρική νίκη του κόμματος, στις χθεσινές εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε «θερμά συγχαρητήρια» στον Κιρ Στάρμερ και στους Εργατικούς για την «τεράστια νίκη» τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Οι πέντε αποστολές των Εργατικών για την ανοικοδόμηση της Βρετανίας: 1) Μια δίκαιη οικονομική ανάπτυξη, 2) Αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, 3) Εισαγωγή μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία και το δικαστικό σύστημα, 4) Δέσμευση για την αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας και 5) Υπόσχεση να καταρρίψουν τα εμπόδια στις ευκαιρίες, να δείξουν το δρόμο προς τα εμπρός σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης.

Από μεριάς του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης απέστειλε με ανακοίνωσή του τα συγχαρητήρια του στον Κιρ Στάρμερ για τη νίκη του στις εκλογές, η οποία «βάζει τέλος σε δεκατέσσερα χρόνια καταστροφικής συντηρητικής διακυβέρνησης».

«Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι μερικές μόνο από αυτές. Η επικράτηση του Κιρ Στάρμερ δίνει διέξοδο και ελπίδα, καθιστώντας την αλλαγή νικηφόρο σύνθημα ξανά. Τα θερμά μας συγχαρητήρια στον ίδιο και στο αδελφό κόμμα των Εργατικών», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ανάρτησή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν πάσχει από Πάρκινσον

Όρμπαν: Ίδρυσε ευρωομάδα από 12 χώρες με πρόεδρο τον Ζορντάν Μπαρντελά

Έρευνα Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι αρκετά μεγαλύτερος

Χριστοδουλάκης: «Στηρίζω τον Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα