ΑΘΗΝΑ
05:57
|
08.07.2024
Εξιχνιάστηκαν δύο επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαΐου και στις 18 Ιουνίου, στη δεύτερη περίπτωση εναντίον συναγωγής.
Πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εφτά συλλήψεις προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για δύο υποθέσεις εμπρησμών εναντίον στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην πρώτη περίπτωση, για επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου σε κτίριο όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ξενοδοχείο συνελήφθησαν 46χρονος και 36χρονος αλλοδαπός, καθώς και 25χρονη ημεδαπή, έχοντας ως συνεργό 44χρονο αλλοδαπό, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Αρχών.

Στη δεύτερη περίπτωση, 44χρονος ημεδαπός και 26χρονος αλλοδαπός, έχοντας ως συνεργό 30χρονο αλλοδαπό, φέρονται σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Ιουνίου, να προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα την κεντρική είσοδο κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο στεγάζεται συναγωγή και προκάλεσαν πυρκαγιά, ρίχνοντας εύφλεκτο υλικό.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για – κατά περίπτωση – εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα πειστήρια που κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών σε οικία και κελί καταστήματος κράτησης, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Από τους ανωτέρω συλληφθέντες πέντε προφυλακίστηκαν και δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου

Ένας Άι Βασίλης στον Λευκό Οίκο

50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη την χώρα

ΗΠΑ: Ακραία ζέστη στις ΗΠΑ – Θερμοκρασίες ρεκόρ σαρώνουν τα δυτικά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα