ΑΘΗΝΑ
07:36
|
08.07.2024
Ανωμοτί καταθέσεις του διευθύνοντα συμβούλου και έξι υπαλλήλων για τη διαρροή του διαλόγου των δύο μηχανοδηγών τη νύχτα της σύγκρουσης.
Στην εισαγγελική έρευνα δεν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες για μοντάζ στο ηχητικό υλικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλήσεις σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος αποστέλλει η Εισαγγελία σε στελέχη του ΟΣΕ για τη διαρροή της καταγραφής του διαλόγου των μηχανοδηγών των δύο αμαξοστοιχιών τη βραδιά της σύγκρουσης στα Τέμπη, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 57 επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, επτά στελέχη του ΟΣΕ, ανάμεσά τους και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, καλούνται σε εξηγήσεις από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Πιέρρο για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου από κοινού.

Στην εισαγγελική έρευνα δεν περιλαμβάνονται οι καταγγελίες για παρεμβάσεις στο ηχητικό υλικό που δημοσιοποιήθηκε, καθώς εκτιμήθηκε νομικά ότι δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά εφόσον δεν προκλήθηκε από την καταγγελόμενη αλλοίωση, έννομη συνέπεια. Και αυτό γιατί στα χέρια του ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την έρευνα της υπόθεσης της τραγωδίας έχει παραδοθεί εξαρχής το σύνολο των καταγραφών της μοιραίας βραδιάς χωρίς αλλοιώσεις.

Να σημειωθεί, τέλος ότι εκτός του κάδρου του εισαγγελέα μένουν όσοι δημοσιοποίησαν το συγκεκριμένο ηχητικό υλικό, καθώς για να προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε ανάλογη περίπτωση θα πρέπει η δημοσιοποίηση να προκαλεί βλάβη είτε στο Δημόσιο είτε σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Αυτή η παράμετρος δεν προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θερινές εκπτώσεις από σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω ισχυρών ανέμων για σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ): Το πολιτικό μήνυμα της πασαρέλας

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα