ΑΘΗΝΑ
15:53
|
08.07.2024
Στο αλιευτικό σκάφος υπολογίζεται πως επέβαιναν 170 άτομα, εκ των οποίων μόνο εννέα διασώθηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα πτώματα 89 μεταναστών εντόπισε η ακτοφυλακή της Μαυριτανίας, από σκάφος που ανατράπηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό, τη Δευτέρα 01/07. Από το ναυάγιο διασώθηκαν μόλις εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο κορίτσι, αλλά δεκάδες άλλοι αγνοούνται.

Οι επιζώντες λένε ότι το αλιευτικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν απέπλευσε την περασμένη εβδομάδα από την περιοχή των συνόρων Σενεγάλης-Γκάμπιας, με 170 επιβαίνοντες και, για άγνωστη προς το παρόν αιτία, ανατράπηκε στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής της Μαυριτανίας.

Η Μαυριτανία αποτελεί βασικό σημείο διέλευσης για μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη από τη Δυτική Αφρική, με χιλιάδες σκάφη να αναχωρούν από τη χώρα πέρυσι. Ο πιο συνηθισμένος προορισμός μέσω της επικίνδυνης διαδρομής είναι τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας.

Η ισπανική κυβέρνηση λέει ότι σχεδόν 40.000 άνθρωποι έφτασαν στην περιοχή πέρυσι, αριθμός διπλάσιος από τον προηγούμενο χρόνο.

Περισσότεροι από 5.000 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ισπανία δια θαλάσσης, μόνο τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, εκτιμά η φιλανθρωπική οργάνωση Ca-minando Fronteras.

Τον Απρίλιο, η Ε.Ε. χορήγησε στη Μαυριτανία 210 εκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια – από τα οποία σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν για την καταπολέμηση της μετανάστευσης, προς την Ευρώπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Καταγγέλλουν εκτέλεση Παλαιστινίων μετά την απελευθέρωσή τους από ισραηλινές δυνάμεις

Family pride, πυρηνικές οικογένειες και πυρηνικές κεφαλές

Γάζα: Εισβολή του ισραηλινού στρατού στα κεντρικά της UNRWA

Ουκρανία: Πυραυλικές επιθέσεις σε αστικά κέντρα- Αναφορές για 20 νεκρούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα