ΑΘΗΝΑ
19:42
|
08.07.2024
Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ συνομιλούν με αραβικές χώρες για τη δημιουργία μιας «μεταπολεμικής ειρηνευτικής δύναμης» στη Γάζα.
H διοίκηση της Λωρίδας της Γάζας είναι ένα αποκλειστικά παλαιστινιακό ζήτημα, τονίζει η Χαμάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ότι απορρίπτει οποιεσδήποτε δηλώσεις και θέσεις που υποστηρίζουν τα σχέδια για ανάπτυξη ξένων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, υπό οποιοδήποτε όνομα ή δικαιολογία, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Χαμάς, τονίζοντας πως η διοίκηση του παλαιστινιακού θύλακα είναι ένα αποκλειστικά παλαιστινιακό ζήτημα.

«Ο παλαιστινιακός λαός δεν θα επιτρέψει καμία κηδεμονία ή την επιβολή οποιωνδήποτε εξωτερικών λύσεων ή [σχεδίων] που υπονομεύουν τις αρχές του», προσθέτει στην ανακοίνωσή της.

Η Χαμάς κάλεσε, ακόμη, όλα τα ισλαμικά και αραβικά κράτη να πιέσουν για τον τερματισμό του ισραηλινού πολέμου κατά του παλαιστινιακού λαού και να βοηθήσουν τον πολιορκημένο λαό της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και να «εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στον [παλαιστινιακό] λαό, τη γη τους και τα ισλαμικά και χριστιανικά ιερά», τα οποία έχουν βεβηλωθεί από «φασιστικές συμμορίες εποίκων».

Ξεχωριστά, οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης, μια παλαιστινιακή ομάδα συμμαχική με τη Χαμάς, λέει ότι θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε απόπειρα ανάπτυξης διεθνών ή άλλων δυνάμεων στη Γάζα ως «επιθετικότητα» και θα τις αντιμετωπίσει ως δυνάμεις κατοχής.

Οι ανακοινώσεις των δύο ομάδων έρχονται τη στιγμή που οι ΗΠΑ συνομιλούν με αραβικές χώρες για τη δημιουργία μιας «μεταπολεμικής ειρηνευτικής δύναμης» στη Γάζα, όπως αναφέρει το Reuters.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χριστοδουλάκης: «Στηρίζω τον Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ»

Οι «Πατριώτες» του Όρμπαν βάζουν τρικλοποδιά στη Μελόνι

Μπάιντεν προς Δημοκρατικούς: «Θα αγωνιστώ μέχρι το τέλος και θα κερδίσω τον Τραμπ»

Νότια Κορέα: Η Μόσχα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε εμάς και την Πιονγιάνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα