ΑΘΗΝΑ
11:53
|
05.10.2024
Ένα ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης ενισχυμένο με τεχνητή νοημοσύνη θα παρέχει έγκαιρη διάγνωση για τους καρκινοπαθείς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης με τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες υγείας να κάνουν ακριβέστερες διαγνώσεις, να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις διαδικασίες θεραπείας και να βελτιώνουν τη φροντίδα των ασθενών, σύμφωνα με τον δόκτορα Ζεκερία Κοκρέκ, ψυχίατρο και λέκτορα ψυχολογίας στο Εμπορικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει την έγκαιρη διάγνωση κρίσιμων ασθενειών, όπως ο καρκίνος, αυξάνοντας τις πιθανότητες θεραπείας και βελτιώνοντας τα ποσοστά επιβίωσης.

Τα συστήματα με τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τις συνθήκες των ασθενών και να υποστηρίζουν εφαρμογές όπως υπενθυμίσεις φαρμάκων με προσβασιμότητα μέσω τεχνολογιών όπως οι εικονικοί βοηθοί ή τα chatbots, είπε.

«Πιστεύω ότι η πλεονεκτική προσβασιμότητα θα αποτελέσει μεγάλη ευκολία για τους επαγγελματίες υγείας», τόνισε.

Ωστόσο, ο Κοκρέκ προειδοποίησε επίσης ότι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ενέχει κινδύνους και προέτρεψε να ελαχιστοποιηθούν με τη διαμόρφωση των νέων συστημάτων με βάση τις αρχές της ηθικής και της κοινωνικής ευθύνης.

Στο μέλλον, είναι πιθανό να δούμε περισσότερες καινοτομίες και εξελίξεις στη χρήση της τεχνολογίας ΤΝ στον τομέα της υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσοι μετεωρολόγοι: Γεωμαγνητικές καταιγίδες αναμένονται το Σαββατοκύριακο

Meta: Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργία βίντεο

Mpox: Έγκριση του πρώτου εμβολίου επείγουσας χρήσης από τον ΠΟΥ

Καρπενήσι: Τροφική δηλητηρίαση για τριάντα φοιτητές του Γεωπονικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα