ΑΘΗΝΑ
10:14
|
06.10.2024
Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητά μας να υπάρχουμε και να αναπνέουμε σε αυτό το αποστειρωμένο πανεπιστήμιο που μας αποκλείει.
Το εγκαταλελειμμένο πρώην Κυλικείο Ιατρικής ξαναζωντάνεψε ως μια ανάγκη εύρεσης του χαμένου μας χωροχρόνου, ως μια ρωγμή στην ασφυκτική καθημερινότητα της πανεπιστημιακής και μη ζωής,
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφοδο για την εκκένωση της κατάληψης του Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις, υλοποιώντας απόφαση του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επιχείρηση έγινε σε χώρο, όπου στεγαζόταν πριν εργαστήρια, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις δεν βρήκαν εντός της κατάληψης κανέναν, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποιούνταν κυρίως σαν αποθηκευτικός χώρος.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο διάστημα ανάλογη επιχείρηση είχε πραγματοποιηθεί στο πρώην κυλικείο της Θεολογικής Σχολής.

Φοιτητές και αλληλέγγυοι, πραγματοποίησαν, στις 10 το πρωί, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο για τον οποίο σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

Τον Οκτώβρη του 2016, το εγκαταλελειμμένο πρώην Κυλικείο Ιατρικής ξαναζωντάνεψε ως μια ανάγκη εύρεσης του χαμένου μας χωροχρόνου, ως μια ρωγμή στην ασφυκτική καθημερινότητα της πανεπιστημιακής και μη ζωής, ως ένας τόπος συνύπαρξης κόντρα στην εντατικοποίηση που βιώνουμε στη σχολή, στη δουλεία, στις σχέσεις μας. Ο χώρος του κυλικείου μας δίνει τη δυνατότητα να συναντιόμαστε συλλογικά στη σχολή, να γνωριζόμαστε, να μοιραζόμαστε τα βιώματά μας, το διάβασμα, το μαγείρεμα, τη δημιουργικότητα, αλλά και την φροντίδα του χώρου· να μαθαίνουμε, δηλαδή, να ζούμε μαζί, αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά, αλληλέγγυα…

Η αποκαλούμενη «εξυγίανση» του πανεπιστημίου δεν είναι παρά μια επίθεση στις ζωές μας, που συμπληρώνει τις επιθέσεις που δεχόμαστε ολομέτωπα: με την επέλαση της ακρίβειας, την ιδιωτικοποίησης της υγείας, την αστυνομική καταστολή, το gentrification, την στρατιωτικοποίηση, τις μεταναστευτικές θανατοπολιτικές, την ετεροπατριαρχία, την περιβαλλοντική καταστροφή…

Αντιστεκόμενα στην εκκένωση του ΑΚΙ και υπερασπιζόμενοι/ες το συλλογικό χαρακτήρα του χώρου, δεν υπερασπιζόμαστε απλώς τα πέντε ντουβάρια που το περικλείουν. Υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητά μας να υπάρχουμε και να αναπνέουμε σε αυτό το αποστειρωμένο πανεπιστήμιο που μας αποκλείει, σε αυτήν την καταπιεστική κανονικότητα που επιτίθεται ενάντια σε ό,τι την απειλεί, σε αυτόν τον ασφυκτικό κόσμο ο οποίος μας χωράει όλο και λιγότερο!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ανοίγουν οι κάλπες στην Τυνησία, με τον πρόεδρο Σαΐντ να διεκδικεί την επανεκλογή του

Γάζα: Βομβαρδισμός ισλαμικού τεμένους – Τουλάχιστον 21 νεκροί

Ένα Μπεκτασικό κράτος ή μια ακόμα εργαλειοποίηση του σουφισμού (μυστικού Ισλάμ);

Ηράκλειο: Πήγαν για τσικουδιά αλλά τους ήρθε… σφηνάκι χλωρίνη-Στην εντατική 6 άτομα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα