ΑΘΗΝΑ
10:42
|
06.10.2024
«Αποστολή ειρήνης 3.0», έγραψε στο X, μετά την προσγείωσή του στο Πεκίνο, ενώ η «αποστολή 4.0» θα είναι τις επόμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον.
Αφού προκάλεσε διπλωματική θύελλα με την επίσκεψή του στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας συναντήθηκε σήμερα, με τον Σι Τζινπίνγκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφού επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο και στη συνέχεια προκάλεσε διπλωματική θύελλα με την επίσκεψή του στη Μόσχα, την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έφτασε σήμερα, Δευτέρα, στην Κίνα συνεχίζοντας τις διεθνείς συναντήσεις του σχετικά με την προσπάθεια ειρήνευσης στην Ουκρανία.

«Αποστολή ειρήνης 3.0», έγραψε στο X ο Βίκτορ Όρμπαν μετά την προσγείωσή του στο Πεκίνο, ενώ η «αποστολή 4.0» θα είναι μια επίσκεψή του τις επόμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον, όπως προανήγγειλε το Γραφείο του.

Η Κίνα αποτελεί μια «δύναμη-κλειδί στη δημιουργία των συνθηκών για ειρήνη στον Ρωσο-ΟυκρανικόΠόλεμο», έγραψε ο Όρμπαν στο X. «Γι’ αυτό ήρθα για να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Σι στο Πεκίνο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε πως «μόνο εάν όλες οι μεγάλες χώρες εκπέμψουν θετική ενέργεια, θα μπορέσει να προκύψει κατάπαυση του πυρός σε αυτή τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατό», προσθέτοντας ότι η Κίνα «προωθεί ενεργά τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρηνική διευθέτηση της κρίσης».

Ο Όρμπαν επαίνεσε τις «εποικοδομητικές και σημαντικές πρωτοβουλίες» της Κίνας για την επίτευξη ειρήνης και περιέγραψε το Πεκίνο ως σταθεροποιητική δύναμη εν μέσω παγκόσμιων αναταράξεων, σύμφωνα με το CCTV.

Εκτός από τη Ρωσία και την Ουκρανία, το τέλος του πολέμου «εξαρτάται από την απόφαση τριών παγκόσμιων δυνάμεων, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κίνας», έγραψε ο Όρμπαν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τον δείχνει να δίνει τα χέρια με τον Σι.

Ο Όρμπαν συναντήθηκε ξανά με τον Σι μόλις πριν από δύο μήνες, όταν φιλοξένησε τον Κινέζο ηγέτη στην Ουγγαρία στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής περιοδείας που περιελάμβανε επίσης στάσεις στη Γαλλία και τη Σερβία.

Η Ουγγαρία, υπό τον Όρμπαν, έχει δημιουργήσει ουσιαστικούς πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα και φιλοξενεί μια σειρά κινεζικών εργοστασίων κατασκευής μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι ο κινεζικός γίγαντας EV BYD θα ανοίξει το πρώτο του ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στον νότο της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένα Μπεκτασικό κράτος ή μια ακόμα εργαλειοποίηση του σουφισμού (μυστικού Ισλάμ);

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

BRICS: Επίσημα αίτηση-μέλους η Συρία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα