ΑΘΗΝΑ
14:54
|
06.10.2024
Ο Μπάιντεν φαίνεται να προσπαθεί να καθησυχάσει τους όλο και περισσότερους Δημοκρατικούς που ζητούν την αποχώρησή του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια μακροσκελή επιστολή του προς τους Δημοκρατικούς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε το κόμμα να  συσπειρωθεί, ώστε να έχει τις καλύτερες πιθανότητες να νικήσει τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

«Το ερώτημα για το “πώς θα προχωρήσουμε μπροστά” έχει διατυπωθεί εδώ και πάνω από μια εβδομάδα. Και ήρθε η ώρα να τελειώσει», ανέφερε ο Μπάιντεν στην επιστολή του και συνέχισε: «Έχουμε μία δουλειά και αυτή είναι να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Έχουμε 42 ημέρες για το συνέδριο των Δημοκρατικών και 119 ημέρες για τις γενικές εκλογές. Οποιαδήποτε αποδυνάμωση της αποφασιστικότητας ή έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το έργο που έχουμε μπροστά μας, βοηθάει τον Τραμπ και βλάπτει εμάς. Είναι καιρός να ενωθούμε, να προχωρήσουμε ως ενιαίο κόμμα και να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».

Την ώρα που τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας επιστρέφουν στην Ουάσιγκτον τη Δευτέρα, ο Μπάιντεν φαίνεται να προσπαθεί να καθησυχάσει τους όλο και περισσότερους Δημοκρατικούς που ζητούν την αποχώρησή του από την κούρσα των εκλογών.

«Τώρα που επιστρέψατε από το διάλειμμα της 4ης Ιουλίου, θέλω να ξέρετε ότι, παρά τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι δεσμευμένος να παραμείνω σε αυτόν τον αγώνα, να αγωνιστώ μέχρι το τέλος και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ», γράφει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως, τις τελευταίες περίπου 10 ημέρες, έχει συναντηθεί και συνομιλήσει με την ηγεσία του κόμματός του, εκλεγμένους αξιωματούχους, βαθμοφόρους, αλλά και Δημοκρατικούς ψηφοφόρους. «Άκουσα τις ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι -τους καλοπροαίρετους φόβους και τις ανησυχίες τους, το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Πιστέψτε με, γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα την ευθύνη και το βάρος που φέρει ο υποψήφιος του κόμματός μας. Το είχα αναλάβει το 2020, όταν διακυβευόταν η μοίρα του έθνους μας», αναφέρει.

Στην επιστολή του, ο Μπάιντεν εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη και που έλαβε και τονίζει την πεποίθησή του ότι θα είναι ο καλύτερος υποψήφιος για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Υπογραμμίζει, επίσης, ότι κέρδισε την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών με πάνω από 14 εκατομμύρια ψήφους και σχεδόν 3.900 αντιπροσώπους, ενώ τονίζει τη σημασία του σεβασμού προς τις αποφάσεις των ψηφοφόρων, απορρίπτοντας την ιδέα της παράβλεψης της διαδικασίας εκλογής υποψηφίου, και επιμένει ότι η επιλογή θα πρέπει να γίνει από τους ψηφοφόρους, όχι από τα μέσα ενημέρωσης, τους ειδικούς ή τους δωρητές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Δημοτικές εκλογές στη Βραζιλία

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 65.671 ψήφισαν μέχρι τίς 11 το πρωί

Το Καζακστάν ψηφίζει για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα