ΑΘΗΝΑ
12:16
|
06.10.2024
Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν πλήγματα σε Κίεβο, Κρίβι Ριχ, Ντνίπρο, Ποκρόβσκ, Κραματόρσκ και άλλες πόλεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών στόχων σε πόλεις της Ουκρανίας ανέφεραν οι ουκρανικές αρχές, ανάμεσά τους και πυραυλική επίθεση κατά νοσοκομείου Παίδων στο Κίεβο.

Οι αρχές του Κιέβου ανέφεραν πως τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης και πως άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Αναφορικά με την πυραυλική επίθεση κατά του νοσοκομείου Παίδων, την οποία το Κίεβο αποδίδει στη Μόσχα, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τη Ρωσία για εγκλήματα κατά παιδιών και κατά της ανθρωπότητας.

«Τώρα που το νοσοκομείο έχει υποστεί ζημιές από ρωσικό χτύπημα, υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως πολίτες και γιατροί του νοσοκομείου βοηθούν να απομακρυνθούν τα συντρίμμια.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αγνοεί πού πετάνε οι πύραυλοί της και πρέπει να λογοδοτήσει πλήρως για όλα τα εγκλήματά της. Ενάντια στους ανθρώπους, ενάντια στα παιδιά, ενάντια στην ανθρωπότητα γενικότερα. Είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να μην μένει σιωπηλός για αυτό τώρα και να δουν όλοι τι είναι και τι κάνει η Ρωσία», καταλήγει ο Ζελένσκι. Ο Ουκρανός πρόεδρος υποσχέθηκε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση.

Πυραυλική επίθεση και στο Κριβί Ριχ

Παράλληλα, τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 άλλοι τραυματίστηκαν από φερόμενη ρωσική πυραυλική επίθεση στη γενέτειρα του Ζελένσκι, την πόλη Κρίβι Ριχ της περιφέρειας Ντνιπροπετρόφσκ, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ποκρόβσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όταν πύραυλοι έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ.

Τοπικές και περιφερειακές αρχές δήλωσαν ότι βιομηχανικές μονάδες, υποδομές, κατοικίες και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Κίεβο, το Κρίβι Ριχ, το Ντνίπρο, το Ποκρόβσκ, το Κραματόρσκ και άλλες πόλεις. Στο μεταξύ, η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 30 από τους 38 ρωσικούς πυραύλους.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ισραήλ επεκτείνει την εκστρατεία στον Λίβανο

Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 65.671 ψήφισαν μέχρι τίς 11 το πρωί

Το Καζακστάν ψηφίζει για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα