ΑΘΗΝΑ
01:45
|
08.09.2024
Το Εθνικό Πάρκο Καζιράνγκα φιλοξενεί τα δύο τρίτα των εναπομεινάντων μονόκερων ρινόκερων στον κόσμο.
«Οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει ανθρώπους και ζώα εξίσου»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι καταστροφικές πλημμύρες στα βορειοανατολικά της Ινδίας που έχουν σκοτώσει δεκάδες ανθρώπους έπληξαν επίσης ένα εθνικό πάρκο πνίγοντας έξι απειλούμενους ρινόκερους και άλλα άγρια ζώα, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι σήμερα Τρίτη.

Τα νερά έχουν αρχίσει να υποχωρούν, δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας Ασάμ, Χιμάντα Μπίσουα Σάρμα, σημειώνοντας ότι «η στάθμη του νερού του Βραχμαπούτρα και των παραποτάμων του είναι κάτω από το επίπεδο κινδύνου στα περισσότερα σημεία».

Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί σε 3.000 χωριά, ενώ 72 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με κρατικούς αξιωματούχους, καθώς οι βροχές των μουσώνων στη Νότια Ασία από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο προσφέρουν ανάπαυλα από τη ζέστη του καλοκαιριού και είναι ζωτικής σημασίας για την αναπλήρωση των αποθεμάτων νερού, αλλά επίσης φέρνουν εκτεταμένες καταστροφές.

Καθώς τα νερά υποχωρούν, ο αντίκτυπος στην άγρια ζωή είναι επίσης ορατός, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου Καζιράνγκα που φιλοξενεί τα δύο τρίτα των εναπομεινάντων μονόκερων ρινόκερων στον κόσμο, που ταξινομούνται ως ευάλωτοι στην Κόκκινη Λίστα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης.

«Οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει ανθρώπους και ζώα εξίσου», είπε ο τοπικός υπουργός, προσθέτοντας ότι τα συνεργεία διάσωσης εργάζονταν όλο το εικοσιτετράωρο. Χθες, ο Σάρμα δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός ρινόκερου, μέχρι το πηγούνι του στο νερό, λέγοντας ότι «έδωσε οδηγίες για την άμεση διάσωσή του».

Εργαζόμενοι του Πάρκου ανέφεραν ότι έξι ρινόκεροι καθώς και πολλά ελάφια σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. «Παρόλο που υπάρχει ψηλότερο έδαφος για να καταφύγουν, τα ζώα υποφέρουν όταν οι μεγάλες πλημμύρες επηρεάζουν το πάρκο», είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος του πάρκου, ο οποίος δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, επιβεβαιώνοντας τους θανάτους ζώων.

Το Εθνικό Πάρκο Καζιράνγκα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, πλημμυρίζει σχεδόν κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στην αναπλήρωση των αποθεμάτων νερού και στην οικολογική ισορροπία του πάρκου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα