ΑΘΗΝΑ
01:20
|
08.09.2024
Πρόκειται για την τρίτη ισραηλινή επίθεση που βάζει στο στόχαστρο σχολείο, τα τελευταία 24ωρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων βρέθηκε σχολείο της Υπηρεσίας Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσέιρατ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, με τις παλαιστινιακές αρχές να κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους και παιδιά.

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Άουντα της Νουσέιρατ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έφθασαν εκεί πολλοί τραυματίες, έπειτα από την επίθεση στην είσοδο σχολείου της UNRWA.

«Με βάση πληροφορίες και με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας, (η ισραηλινή πολεμική αεροπορία) έπληξε τρομοκράτες που διεξήγαγαν τρομοκρατικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας δομές σχολείου στην περιοχή της Νουσέιρατ για να προφυλαχθούν», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Εν τω μεταξύ, 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν αρκετές περιοχές στη Γάζα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σπίτι της οικογένειας Φριχ στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσέιρατ, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν και κάποιοι εξακολουθούν να αγνοούνται, θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Άλλοι έξι σκοτώθηκαν σε ένα σπίτι στην οδό Τζαλάα κοντά σε κεντρικό κόμβο, στη βόρεια πόλη της Γάζας. Μετά την επίθεση, από τα ερείπια διασώθηκε ένα βρέφος. Άλλοι τρεις σκοτώθηκαν στην περιοχή Λαμπαμπίντι της βόρειας πόλης της Γάζας. Το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε, επίσης, περιοχές κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας και το δυτικό τμήμα της πόλης Ράφα.

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση που βάζει στο στόχαστρο σχολείο τα τελευταία 24ωρα. Την Κυριακή, το Ισραήλ επιτέθηκε σε σχολείο που διαχειρίζεται το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην πόλη της Γάζας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Μια ημέρα νωρίτερα, δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ, επίσης στη Νουσέιρατ, όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα κατήγγειλε την «ειδεχθή σφαγή» Παλαιστινίων αμάχων.

Από την πλευρά του, ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως η αεροπορία στοχοποίησε «πολλούς τρομοκράτες» στον «τομέα του σχολείου αλ Τζαούνι της UNRWA». «Η τοποθεσία αυτή χρησιμοποιείτο για να κρύβονται όπλα και ως επιχειρησιακή υποδομή από όπου διεξάγονταν επιθέσεις εναντίον (ισραηλινών) στρατιωτικών», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως έλαβε «πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού αμάχων».

 Από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, 38.243 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα