ΑΘΗΝΑ
01:55
|
08.09.2024
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι το πύρινο μέτωπο σε έκταση που δεν είχε καεί την προηγούμενη εβδομάδα.
Σιδηρούντας Χίου, πηγή politischios.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα στη Χίο. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν για αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει πριν από μία εβδομάδα στην ίδια περιοχή.

Η Περιφερειακή ενότητα Χίου μετά από κάλεσμα για βοήθεια του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, συνδράμει με τρία μηχανήματα έργου και πέντε υδροφόρα οχήματα, τις εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας και το drone Περιφέρειας, που θα δίνει εικόνα άμεσα στο Κέντρο επιχειρήσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έως 6 μποφόρ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ιστότοπο politischios.gr κατευθύνουν το πύρινο μέτωπο σε έκταση που δεν είχε καεί μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά κινείται προς την περιοχή Παπαλιά πάντα στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Όλα τα νησιά του βορείου Αιγίου είναι σήμερα σε συναγερμό λόγω πολύ υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς (κατηγορίας 4).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα