ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Υπενθυμίζεται πως, για την υπόθεση, έχουν συλληφθεί συνολικά 14 άτομα, εκ των οποίων 9 δημόσιοι υπάλληλοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας δύο μελών του, ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από σχετική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, μιας και τα άτομα αυτά φέρεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση εκβιασμών σε καταστηματάρχες στην Αθήνα.

«Λόγω της φερόμενης εμπλοκής τους σε ποινική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας, η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας», ανέφερε το κόμμα στη σχετική ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Κυριακή, εξαρθρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Αθήνας.

Συνελήφθησαν 14 άτομα, εκ των οποίων οι 9 είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ η δικογραφία αναφέρει ακόμα 9 υπαλλήλους. Τα μέλη του κυκλώματος αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών περί αθλητισμού, όπλων και του κώδικα μετανάστευσης.

Το κύκλωμα, που δρούσε τουλάχιστον ενάμισι χρόνο, αποτελούταν από ιδιώτες και διάφορους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι εκβίαζαν καταστηματάρχες για την αποφυγή διοικητικών παραβάσεων, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα