ΑΘΗΝΑ
01:51
|
08.09.2024
«Δεν πραγματοποιούμε επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Καταστροφή στο Νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt στο Κίεβο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι ουκρανικά αντιπυραυλικά πυρά, ήταν αυτά που έπληξαν χθες, Δευτέρα, νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων.

«Δεν πραγματοποιούμε επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Τα πλήγματα στοχεύουν κρίσιμες υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με τη στρατιωτική ικανότητα του καθεστώτος του Κιέβου», πρόσθεσε, προτρέποντας τους δημοσιογράφους να μην παρασύρονται από πηγές παραπληροφόρησης καθώς είναι σαφές ότι το περιστατικό αφορά σε πτώση πυραύλου της ουκρανικής αεράμυνας.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέφερε πως το νοσοκομείο χτυπήθηκε από πύραυλο εδάφους-αέρος NASAMS ο οποίος εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία. «Για ακόμα μια φορά, όπως έχει συμβεί επανειλημμένα με την ουκρανική αεράμυνα, οι πύραυλοί της ξέφυγαν από την πορεία τους και έπληξαν κτίρια κατοικιών και κτίρια δημόσιας ωφέλειας», πρόσθεσε.

«Οι δυτικοί προστάτες του Κιέβου επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε νοσοκομείο στο Κίεβο ως πρόσχημα για την περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το καθεστώς του Κιέβου να μεταθέτει κατάφωρα την ευθύνη για τα δικά του θανατηφόρα εγκλήματα στη Ρωσία», πρόσθεσε και κάλεσε τη Δύση να σταματήσει να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα που χρησιμοποιούνται για τη δολοφονία αμάχων τόσο στη Ρωσία, όσο και στην Ουκρανία. 

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε ως αναληθείς τους ουκρανικούς ισχυρισμούς ότι μια ρωσική πυραυλική επίθεση είχε σκόπιμα στόχο πολιτικές υποδομές, τονίζοντας ότι φωτογραφίες και πλάνα από το σημείο της επίθεσης δείχνουν έναν ουκρανικό πύραυλο αεράμυνας να χτυπά το νοσοκομείο.

«Το καθεστώς του Κιέβου εκτοξεύει τέτοια παραπληροφόρηση, εδώ και χρόνια, κάθε φορά πριν από μια Σύνοδο των χορηγών του, του ΝΑΤΟ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα