ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Ο άνδρας προσπάθησε να προσεγγίσει τα μεγάλα θηλαστικά, ενώ στο κοπάδι υπήρχαν και μωρά ελεφαντάκια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Ισπανός τουρίστας έχασε τη ζωή του σε εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής, αφού φαίνεται προσπάθησε να βγάλει φωτογραφία κοπάδι ελεφάντων, όπου υπήρχαν και τρία μικρά.

Ο 43χρονος άνδρας ποδοπατήθηκε από τα μεγάλα θηλαστικά το πρωί της Κυριακής, στο εθνικό πάρκο Πιλανέσμπεργκ, περίπου 210 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Γιοχάνεσμπουργκ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου, ο άνδρας, ο οποίος ήταν μαζί με τρεις φίλους του, βγήκε από το όχημά του και περπάτησε προς τα άγρια ζώα για να τραβήξει φωτογραφίες. «Παρά τις προειδοποιήσεις από τους συνεπιβάτες του και τους επιβαίνοντες από δύο άλλα οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο, δυστυχώς δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το συμβούλιο πάρκων και τουρισμού της βορειοδυτικής επαρχίας.

«Μια ενήλικη θηλυκή ελέφαντας επιτέθηκε στον άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια προσπάθησε να τρέξει μακριά της. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την ελέφαντα -την οποία ακολούθησε όλο το κοπάδι- και ποδοπατήθηκε μέχρι θανάτου».

Κοπάδι ελεφάντων στο εθνικό πάρκο Πιλανέσμπεργκ

Το συμβούλιο ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι τα ζώα στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από μόνα τους, χωρίς να γίνουν επιθετικά κατά των επιβατών των άλλων οχημάτων.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής, μιλώντας στο  Agence France-Presse, δήλωσε ότι η αρχηγός της αγέλης επιτέθηκε διότι τρόμαξε από την προσέγγιση του άνδρα. Σχολίασε ότι είναι φυσιολογικό οι ελέφαντες να προσπαθούν να υπερασπιστούν τα μικρά τους, προσθέτοντας: «Πολλοί τουρίστες δεν αντιλαμβάνονται στους κινδύνους και δεν συνειδητοποιούν πόσο επικίνδυνα μπορούν να γίνουν αυτά τα ζώα».

Το συμβούλιο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού, δηλώνοντας λυπημένοι για το τραγικό περιστατικό.

Οι επιθέσεις ελεφάντων δεν είναι ασυνήθιστες στην περιοχή. Το 2021 ένας λαθροθήρας σκοτώθηκε από ελέφαντες στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ, ενώ το περασμένο έτος, 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν από άγρια ​​ζώα -κυρίως ελέφαντες- στη γειτονική Ζιμπάμπουε, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Eπιστρέφει στη Γη το Starliner της Boeing μετά από παρατεταμένη αποστολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα