ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αποκλείουν κάθε παράταση για φέτος, τονίζοντας ότι η 26η Ιουλίου ήταν και θα παραμείνει η καταληκτική ημερομηνία.
Έχουν κατατεθεί μόνο 4,3 εκατομμύρια από τις περίπου 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, που λήγει στις 26 Ιουλίου για τα Φυσικά και Νομικά πρόσωπα, ζητά με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, την ώρα που περίπου 4 στα 10 νοικοκυριά και 1 στις 3 επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 25 Απριλίου πουν άνοιξε το σύστημα υποβολών, έχουν κατατεθεί συνολικά 4,3 εκατομμύρια από τις περίπου 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1 που αναμένονται να υποβληθούν συνολικά εφέτος, συνεπώς στις ημέρες που απομένουν έως τις 26 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλλονται σχεδόν 130.000 δηλώσεις την μέρα, στόχος ακατόρθωτος όπως κρίνουν οι φοροτεχνικοί.

Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αποκλείουν κάθε τέτοιο ενδεχόμενο παράτασης για φέτος, τονίζοντας ότι η 26η Ιουλίου ήταν και θα παραμείνει η καταληκτική ημερομηνία.

Κάνοντας λόγο για αφόρητη χρονική και ψυχολογική πίεση, οι λογιστές επαναφέρουν το πάγιο αίτημά τους για προθεσμία τεσσάρων μηνών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τονίζοντας ότι κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια είναι αναγκασμένοι να ζητούν παράταση.

Το ίδιο κάνουν και φέτος, ζητώντας να μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσει στις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω των «αναρίθμητων προβλημάτων, των τεχνικών δυσλειτουργιών του συστήματος καθώς και των επιπλέον βαρών και διαδικασιών του “επιτελικού κράτους” που φορτώνονται στις πλάτες μας», όπως υπογραμμίζουν.

Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές αναφέρουν:

«Την – σύνηθες για τα τελευταία χρόνια – μεγάλη καθυστέρηση στην αποστολή όλων των βεβαιώσεων από τους δημόσιους φορείς και ταυτόχρονα τα αμέτρητα λάθη που γίνονται κατά την αποστολή αυτών. Την έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα με ιδιαίτερη καθυστέρηση για ακόμα μια χρονιά. Μάλιστα υπάρχουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι που εκδόθηκαν κατόπιν “εορτής” Τα προβλήματα και φέτος στην εφαρμογή των my data στις δηλώσεις. Να προσθέσουμε και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το κλείδωμα του ΦΠΑ και τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις που κάθε άλλο παρά διευκόλυνση αποτελούν. Το σύνολο των πλατφορμών που προσθέτει όγκο δουλειάς στον κλάδο (κοινωνικός τουρισμός, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.). Την πληθώρα των υπόλοιπων υποχρεώσεων που έχουμε μέχρι τέλος Ιουλίου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα