ΑΘΗΝΑ
23:00
|
22.07.2024
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι το ν/σ καταργεί δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία και ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες. Κάλεσμα και για κινητοποιήσεις.
"Οχι" από την ΕΝΙΘ στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίθεσή της στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση εκφράζει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) καταγγέλλοντας ότι «διαπνέεται από την κατεύθυνση ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ» και ότι καταργούνται τα δύο από τα τρία εναπομείναντα Ειδικά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία (ΨΝΑ και ΨΝΘ), αφήνοντας, όπως αναφέρει, «ακόμα περισσότερο χώρο επένδυσης για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις για ανάπτυξη ιδιωτικών κλινών, που ήδη αριθμούν 4.700, σε αντίθεση με τις 900 κλίνες στο ΕΣΥ».

Η ΕΝΙΘ ζητά να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στην Βουλή, να μη διαλυθούν και να μη κλείσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση, να μην καταργηθεί ο οργανισμός του ΨΝΘ, να ενισχυθούν τα στεγνά προγράμματα ως κύρια μορφή θεραπείας, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υγειονομικοί και να καταργηθεί κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας.

Τέλος, η ΕΝΙΘ καλεί σε συμμετοχή στη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουλίου με κινητοποίηση στις 11:00 στο ΥΜΑΘ. Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη φορέων και σωματείων της πόλης με το σωματείο εργαζομένων του ΨΝΘ στις 19:00 στην ΕΔΟΘ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διαγωνισμός φωτογραφίας Big Picture Natural World

ΗΑΕ: Πολυετείς καθείρξεις σε υπηκόους Μπανγκλαντές επειδή…διαδήλωσαν

Στη βουλή το νομοσχέδιο για την ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη

Πάνω από 70 οι νεκροί από σημερινές επιθέσεις του Ισραήλ στο Χαν Γιούνις της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα