ΑΘΗΝΑ
01:20
|
20.09.2024
Στους αγώνες μεταξύ των ίδιων ομάδων, η ζυγαριά ισορροπεί, καθώς από τις οκτώ αναμετρήσεις οι πέντε έχουν λήξει ισόπαλες στην κανονική τους διάρκεια.
Στις 10 το βράδυ στο Ντόρτμουντ, ο δεύτερος ημιτελικός
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ένα μαγικό γκολ του 16χρονου Λαμίν Γιαμάλ που έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και με τελικό σκορ 2-1 επί της Γαλλίας -παρόλο που οι τρικολόρ προηγήθηκαν- η Ισπανία είναι ήδη έτοιμη για τον μεγάλο τελικό του euro 2024 και περιμένει τον νικητή του σημερινού δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Αγγλίας και Ολλανδίας στις 10 το βράδυ στο Ντόρτμουντ.

Η Ολλανδία που βρέθηκε στον ημιτελικό κάνοντας την ανατροπή στο β΄ ημίχρονο με το 2-1 απέναντι στην πολύ δυνατή Τουρκία, επιστρέφει σε ημιτελικά euro για πρώτη φορά μετά το 2004 όταν είχε αποκλειστεί από την Πορτογαλία, ενώ η Αγγλία αν προκριθεί στον τελικό θα γράψει ιστορία, καθώς θα είναι από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν αγωνιστεί σε δύο συνεχόμενους τελικούς.

Στα τελευταία τους οκτώ παιχνίδια οι οράνιε έχουν απολογισμό 6-1-1, ενώ μόλις σε δύο από τα πέντε ματς της διοργάνωσης έχουν καταφέρει να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη, ενώ οι παίκτες του Σαουθγκέιτ που κατάφεραν να περάσουν στα ημιτελικά αποκλείοντας στα πέναλτι του Ελβετούς έχει κακό ιστορικό με την Ολλανδία καθώς είχε ηττηθεί την τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν στα ημιτελικά του Nations League το 2019, με 3-1.

Η παράδοση, ωστόσο δεν θέλει ούτε τους Ολλανδούς, καθώς κρέμεται από πάνω τους η «κατάρα» των ημιτελικών, με τέσσερις από τις πέντε φορές που έφτασαν σε αυτή τη φάση να έχουν αποκλειστεί και έχουν να βρεθούν σε τελικό από το μακρινό 1988, όταν ακόμα διέπρεπε ο Μάρκο φαν Μπάστεν.

Γενικότερα, πάντως, στους αγώνες μεταξύ των ίδιων ομάδων, η ζυγαριά ισορροπεί, καθώς από τις οκτώ αναμετρήσεις οι πέντε έχουν λήξει ισόπαλες στην κανονική τους διάρκεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Basketball Champions League: Μάχη πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ

Πεντάμηνος αποκλεισμός του τζουντόκα Μάιντοβ επειδή έκανε τον σταυρό του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα