ΑΘΗΝΑ
01:34
|
08.09.2024
Τι είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ για τη ματαίωση προγραμματισμένων συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ινδικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα.
Δεν υπήρξαν διαφωνίες κατά τη συνάντηση Πούτιν-Μόντι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι κατά τις συνομιλίες τους στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα. Ο Μόντι φέρεται σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ να επέπληξε έμμεσα χθες (9/7) τον Πούτιν, μ ‘ αφορμή τις κατηγορίες των ουκρανικών αρχών για ρωσικό χτύπημα σε παιδιατρική κλινική του Κιέβου. Ο Ινδός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον θάνατο αθώων παιδιών «οδυνηρό και τρομακτικό».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση της ματαίωσης προγραμματισμένων συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ινδικής αντιπροσωπείας ελήφθη για λόγους προγραμματισμού και επειδή ολόκληρη η ατζέντα είχε καλυφθεί.

Αυτό δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τυχόν διαφωνίες ή προβληματικές καταστάσεις, σχολίασε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία θα απαντήσει, αν η Βρετανία επιτρέψει στην Ουκρανία να πλήξει τη Ρωσία με βρετανικά όπλα.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, ο νεοεκλεγείς Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ άφησε να εννοηθεί ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας και ο Πεσκόφ σχολίασε ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε ανεύθυνη κλιμάκωση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο ρωσικός στρατός εργάζεται για τη δημιουργία μια «ουδέτερης ζώνης» στην περιφέρεια του ουκρανικού Χαρκόβου, αλλά αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Τον περασμένο Μάιο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι η Ρωσία δημιουργεί μια τέτοια ζώνη προκειμένου να προστατεύσει τις συνοριακές περιοχές της από τις ουκρανικές επιθέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα