ΑΘΗΝΑ
01:25
|
08.09.2024
Τελικά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας ενέπλεξε και την πρώτη κυρία του στο σκάνδαλο της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με τον Καντάφι.
Αμαρτίες συζύγου για την Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορούμενη για το σκάνδαλο χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της Νικολά Σαρκοζί το 2007 βρίσκεται η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, 56 ετών, κατηγορείται για απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων και συναναστροφή με παραβάτες που έχουν διαπράξει απάτη. Τέθηκε υπό δικαστικό έλεγχο και της απαγορεύτηκε η επαφή με όλους τους κατηγορούμενους εκτός από τον σύζυγό της, Νικολά Σαρκοζί.

Η Μπρούνι είναι επίσης ύποπτη για απόκρυψη παραποίησης μαρτυριών και συμμετοχή σε απόπειρα δωροδοκίας του λιβανέζικου δικαστικού προσωπικού, μεταξύ άλλων παραβιάσεων. Οι δικηγόροι της δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι η εντολέας τους είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και να αμφισβητήσει την «αβάσιμη απόφαση».

Ο Σαρκοζί, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, πρόκειται να δικαστεί τον επόμενο χρόνο για κατηγορίες ότι πήρε χρήματα από τον εκλιπόντα ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι για να χρηματοδοτήσει την επιτυχημένη εκλογική του εκστρατεία. Κατηγορείται για διαφθορά, παράνομη χρηματοδότηση προεκλογικών εκστρατειών, ωφελήματα από υπεξαίρεση δημοσίων πόρων και συμμετοχή σε εγκληματική συνωμοσία. Ο ίδιος αρνείται όλες τις σε βάρος του κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα