ΑΘΗΝΑ
01:21
|
08.09.2024
Δεν αρκεί η απομάκρυνση των εμπλεκομένων, υπογραμμίζουν και ζητούν να διενεργηθεί και υπηρεσιακός έλεγχος του εύρους των παρανομιών τους.
Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το εύρος της παράνομης δράσης των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαφθοράς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εμπλοκή στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού στο κύκλωμα διαφθοράς στο κέντρο της Αθήνας, είναι αντικείμενο ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Κυριακή Μάλαμα.

«Θα πρέπει άμεσα, εκτός από την απομάκρυνση των εμπλεκομένων, να διενεργηθεί και υπηρεσιακός έλεγχος του εύρους των παρανομιών τους» και ζητούν από την υπουργό Πολιτισμού να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διενεργηθεί εσωτερικός έλεγχος, να διαπιστωθεί το εύρος των παρανομιών στις οποίες εμπλέκονται οι υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες της διοικητικής ιεραρχίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Ζητούν επίσης να διερευνηθεί εάν είχαν υπάρξει το επίμαχο διάστημα δράσης του εν λόγω κυκλώματος σχετικές καταγγελίες στο υπουργείο Πολιτισμού για «παράνομες διευκολύνσεις σε επιχειρηματίες» από υπαλλήλους του και, αν ναι, σε ποιες ενέργειες προέβη μέχρι σήμερα.

Νάσος Ηλιόπουλος: Θα προχωρήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο σε έλεγχο των υποθέσεων;

Στην ολομέλεια της Βουλής έφερε το ίδιο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος. «Νομίζω δεν έπεσε κανείς από τα σύννεφα» σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και πρόσθεσε ότι πρόκειται για συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Πολιτισμού, στενούς συνεργάτες του κ. Τσιακοπιάκου -γνωστός από το σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας- και διορισμένους σε κρίσιμες επιτροπές από την κ. Μενδώνη, οι οποίες σχετίζονται με την παράνομη δράση τους.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι κι αυτοί εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, ενώ αποτελούν σταθεροί κόλακες της κ. Μενδώνη και συκοφάντες του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Βάσει των παραπάνω, ο κ. Ηλιόπουλος έθεσε κλείνοντας ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση: «Θα προχωρήσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο σε έλεγχο των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται οι συγκεκριμένοι στις επιτροπές που είχαν διοριστεί από την κ. Μενδώνη;». Και κατέληξε λέγοντας πως, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα αποδειχθεί πως «είστε μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει κανένα πρόβλημα, όχι απλά να βάζει πλάτη σε μαφίες, αλλά να μοιράζεται και τη λεία με μαφίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα