ΑΘΗΝΑ
01:24
|
08.09.2024
Πέντε και έξι χρόνια στους δύο κατηγορούμενους, έναντι της πρωτόδικης ποινής που ήταν 10ετής φυλάκιση.
Συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στην οδό Γλάδστωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κάθειρξη πέντε ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τον κοσμηματοπώλη και σε κάθειρξη έξι ετών τον μεσίτη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος ξεψύχησε στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018, από τα απανωτά χτυπήματα που του κατάφεραν οι δύο επιχειρηματίες.

Μειώνοντας δραστικά την ποινή των δύο δραστών, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 ετών, οι τρεις τακτικοί δικαστές αποφάσισαν την παραμονή του μεσίτη στη φυλακή, ενώ για τον 80χρονο κοσμηματοπώλη θα συνεχιστεί η κατ’ οίκον έκτιση της ποινής του.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, το κοινό που είχε πλημμυρίσει τη δικαστική αίθουσα αλλά και την περιοχή έξω από το Εφετείο ξέσπασε φωνάζοντας «Δολοφόνοι» και «Η Ζάκι ζει, τσακίστε τους ναζί».

Να σημειωθεί ότι παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου στους δύο κατηγορουμένους, ενώ για τον κοσμηματοπώλη την ελαφρυντική περίσταση ότι οι πράξεις του ωθήθηκαν «από ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος».

Τόσο ο κοσμηματοπώλης, όσο και ο μεσίτης, πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας, για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του 33χρονου ακτιβιστή, όμως ο 80χρονος κοσμηματοπώλης δεν είχε οδηγηθεί στη φυλακή λόγω ηλικίας και παραμένει ελεύθερος με «βραχιολάκι».

Συγκέντρωση έχει καλεστεί και για τις 7 το απόγευμα στην οδό Γλάδστωνος, όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα