ΑΘΗΝΑ
01:28
|
08.09.2024
Σε καλύτερη φόρμα από το πρόσφατο ντιμπέιτ ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε στον Ζελένσκι πέντε νέα συστήματα αεράμυνας κατά των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.
Ο Τζο Μπάιντεν μπήκε δυναμικά στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, δεσμεύτηκε να «θωρακίσει» την Ουκρανία με πέντε νέα συστήματα αεράμυνας κατά των ρωσικών επιθέσεων κατά την εναρκτήρια ομιλία-υποδοχής των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον μ’ αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Ο Τζο Μπάιντεν στο σύντομη αλλά ιδιαίτερη δυναμική εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι η στρατιωτική Βορειοατλαντική Συμμαχία «είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ» καθώς βρίσκεται σε μια «κρίσιμη συγκυρία» εξαιτίας του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ιταλία και τη Ρουμανία θα  δωρίσουν συστοιχίες πυραύλων Patriot καθώς και άλλα συστήματα για να βοηθήσουν την Ουκρανία, ενώ αυξάνονται οι απώλειες αμάχων στη σύγκρουση.

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο ημερών σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν νοσοκομείο Παίδων στο Κίεβο. Μια επίθεση, την οποία ο δήμαρχος του Κιέβου χαρακτήρισε τη χειρότερη από την έναρξη του πολέμου.  Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από τις επιθέσεις της Δευτέρας (9/7) περίπου 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του και ότι εκατοντάδες είναι τραυματίες. Η Μόσχα διαψεύδει ότι βρίσκεται πίσω από αυτήν την επίθεση ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι γνωστό πως μήνες τώρα παρακαλεί τους Δυτικούς του συμμάχους του για συστήματα ενίσχυσης της αεράμυνάς του.

Ο Τζο Μπάιντεν, στα 13 λεπτά της ομιλίας του με φωνή στεντόρεια και όχι σαν εκείνη του ντιμπέιτ του με τον Ντόναλντ Τραμπ είπε μεταξύ άλλων: «Ο πόλεμος θα τελειώσει με την Ουκρανία να είναι μια ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα. Η Ρωσία δεν θα επικρατήσει. Θα επικρατήσει η Ουκρανία».

Ο Μπάιντεν ως ηγέτης του ΝΑΤΟ φάνηκε να απευθύνεται αφενός προς τους συμμάχους των ΗΠΑ στο εξωτερικό και αφετέρου στο εσωτερικό ακροατήριο, θέλοντας να δείξει ότι είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στην προεκλογική πρόκληση έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη ατυχή τηλεοπτική αναμέτρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα