ΑΘΗΝΑ
01:20
|
08.09.2024
Πέταξαν από αέρος φυλλάδια για «επικίνδυνη πολεμική ζώνη». Ο ΟΗΕ (πάλι) εξέφρασε την ανησυχία του, ενώ ο Γκάλαντ «πανηγυρίζει» για εξουδετέρωση της Χαμάς.
Στρατός του Ισραήλ: «Η πόλη της Γάζας θα παραμείνει επικίνδυνη εμπόλεμη ζώνη»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα εγκατάλειψης της Πόλης της Γάζας απέστειλε ο στρατός του Ισραήλ στους Παλαιστίνιους αμάχους προμηνύοντας νέα ευρεία πολεμική επιχείρηση.  Με φυλλάδια που έριξε από αέρος, ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν τις «επικίνδυνες πολεμικές ζώνες» της νότιας για την κεντρική Λωρίδα της Γάζας «μέσα από τους ασφαλείς διαδρόμους» που έχει δημιουργήσει. Τους ζητά, συγκεκριμένα, να ξεσπιτωθούν σε καταυλισμούς στο Ντέιρ Ελ-Μπάλα και στην Αλ-Ζαουάιντα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος (για άλλη μια φορά) εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του για τις εντολές εκκένωσης της Πόλης της Γάζας.  

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι ισραηλινές δυνάμεις εξέδωσαν εντολές εκκένωσης και εισήλθαν ξανά σε αρκετές περιοχές της Πόλης της Γάζας όπου πιστεύουν ότι η Χαμάς και η παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ έχουν ανασυνταχθεί από την αρχή του έτους.  Οι μάχες συνεχίζονται καθώς οι έμμεσες διαπραγματεύσεις για πιθανή κατάπαυση του πυρός και συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς πρόκειται να ξαναρχίσουν στο Κατάρ. Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι αρχηγοί πληροφοριών της Αιγύπτου, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Τα περίπου 2,3 εκατομμύρια κατοίκων της Γάζας έχουν κληθεί πολλές φορές να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους ή από τους δήθεν ασφαλείς καταυλισμούς όπου κατέληγαν μετά τις εκκενώσεις περιοχών, και πολλές φορές δέχθηκαν επιθέσεις είτε στους καταυλισμούς είτε καθοδόν.

Γκάλαντ: Το 60% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί η τραυματισθεί

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ υποστήριξε ενώπιον του ισραηλινού κοινοβουλίου ότι το 60% των μαχητών της Χαμάς έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας. Ο Γκάλαντ δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ έχει διαλύσει τα περισσότερα από τα 24 τάγματα που διέθετε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς κατά την έναρξη του πολέμου.

Εξάλλου ο υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι σημειώματα κατάταξης θα σταλούν τις επόμενες εβδομάδες σε ορισμένους υπερορθόδοξους εβραίους που προηγουμένως εξαιρούνταν από την στρατιωτική θητεία. Ο Ισραηλινός υπουργός διευκρίνισε ότι χιλιάδες σημειώματα θα σταλούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπηρετήσουν όλοι όσοι θα λάβουν τέτοια σημειώματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα