ΑΘΗΝΑ
01:36
|
08.09.2024
Οι δύο υπάλληλοι απολύθηκαν μόνον και μόνον επειδή τόλμησαν να φορέσουν στο πέτο καρφίτσα με τη σημαία της Παλαιστίνης.
Ένας από τους δύο αεροσυνοδούς που απολύθηκε λόγω Παλαιστίνης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το σκληρό πρόσωπο της λογοκρισίας σε βάρος της Παλαιστίνης και όσων στηρίζουν τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελεύθερη πατρίδα στις ΗΠΑ έδειξε σήμερα η αμερικανική αεροπορική εταιρία Delta Air Lines καθώς έγινε γνωστό πως απέλυσε έναν άνδρα και μία γυναίκα αεροσυνοδό επειδή, εν ώρα εργασίας, φορούσαν καρφίτσα με τη σημαία της Παλαιστίνης και «ενόχλησαν» τους φιλοϊσραηλινούς πελάτες τής.

Οι δύο αεροσυνοδοί που τάραξαν τα νερά φορώντας καρφίτσα με τη σημαία της Παλαιστίνης

Ωστόσο, η απόλυση των δύο εργαζομένων επειδή φόρεσαν στο στήθος καρφίτσα με την παλαιστινιακή σημαία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και στους φιλοπαλαιστίνιους και Μουσουλμάνους πελάτες της Delta Air Lines με αποτέλεσμα αρκετοί να προτείνουν μποϋκοτάρισμα της εταιρίας εξαιτίας της απαράδεκτης απόλυσης των δύο εργαζομένων όχι με κριτήριο την απόδοσή τους στην εργασία αλλά για τις πολιτικές πεποιθήσεις τους και τη θέση που παίρνουν ενώ συνεχίζεται εδώ και εννιά μήνες ο αδυσώπητος πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.

Το Σύμβουλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR) απαίτησε από την εταιρία να απολογηθεί όχι μόνο για τις απολύσεις των δύο υπαλλήλων αλλά και επειδή εκπρόσωπός της έκανε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ απαντώντας στο ακόλουθο σχόλιο φιλοϊσραλινού πελάτη: «Από το 2001 βγάζουμε τα παπούτσια μας σε κάθε αεροδρόμιο γιατί έγινε μία τρομοκρατική επίθεση σε αμερικάνικο έδαφος. Τώρα φανταστείτε να μπαίνουμε σε πτήση της Delta και να βλέπουμε εργαζόμενους  με το σήμα της Χαμάς στον αέρα. Τι κάνετε;».

Η απάντηση της εταιρίας Delta στο παραπάνω σχόλιο ήταν η ακόλουθη:

«Σας ακούμε καθώς εσείς όπως και εγώ επίσης είμαι τρομοκρατημένος, προσωπικά. Οι υπάλληλοί μας αντανακλούν την κουλτούρα μας και δεν το αντιμετωπίζουμε ελαφρά τη καρδία όταν δεν την ακολουθούν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα