ΑΘΗΝΑ
01:26
|
08.09.2024
Σκάφος του Λιμενικού επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε τουρκικό αλιευτικό όταν ο κυβερνήτης τού άλλαξε απότομα πορεία με αποτέλεσμα την επακούμβηση.
Σκάφος του Λιμενικού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μερικές ώρες μετά τη χτεσινοβραδινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν στην Ουάσιγκτον (στο περιθώριο της ΝΑΤΟϊκής συνόδου), τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως Έλληνες ψαράδες «εμβόλισαν» τουρκικό αλιευτικό σκάφος ανοικτά της Ίμβρου, μολονότι αυτό… ψάρευε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα.

Σύμφωνα με πηγές στο Λιμενικό Σώμα, πλωτό σκάφος τού επιχείρησε να κάνει έλεγχο στο τουρκικό αλιευτικό σκάφος όταν ο κυβερνήτης του αλιευτικού άλλαξε απότομα πορεία με αποτέλεσμα την «επακούμβηση» των δύο σκαφών.

Στη συνέχεια το αλιευτικό αποχώρησε αυτοδύναμα με κατεύθυνση προς τα τουρκικά παράλια, ενώ το πλωτό του Λιμενικού παρέμεινε στην περιοχή για την εκτίμηση των ζημιών και την παροχή ενδεχόμενης βοήθειας στο αλιευτικό.

Έπειτα από την απομάκρυνση του τούρκικου πλοιαρίου το σκάφος του Λιμενικού επέστρεψε στο λιμάνι της Σαμοθράκης, όπου διαπιστώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο πρωραίο τμήμα του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης.

Επεισόδιο με Έλληνες ψαράδες είδαν τα ΜΜΕ στην Τουρκία

Εντελώς διαφορετική εκδοχή για το συμβάν παρουσίασαν τουρκικά ΜΜΕ θεωρώντας πως επρόκειτο για «επεισόδιο με Έλληνες ψαράδες» (αντί σκάφους του Λιμενικού Σώματος) που φέρονται να εμβόλισαν και να προκάλεσαν ζημιές στο σκάφος Τούρκου ψαρά, ο οποίος κατά τη τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak υποτίθεται πως βρισκόταν σε «διεθνή ύδατα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα