ΑΘΗΝΑ
01:56
|
08.09.2024
Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εντόπισε 66 κινεζικά αεροσκάφη γύρω από το νησί.
Ανησυχία στην Ταϊβάν για τα στρατιωτικά γυμνάσια της Κίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική αύξηση της παρουσίας κινεζικών αεροσκαφών γύρω από το νησί της Ταϊβάν καταγράφει το υπουργείο Άμυνας της χώρας μέσα σε διάστημα 24 ωρών κι ενώ το Πεκίνο φέρεται να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις με αεροπλανοφόρο σε κοντινά ύδατα. Ειδικότερα το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι εντόπισε 66 μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας γύρω από το νησί, αριθμός-ρεκόρ για το τρέχον έτος.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ταϊπέι αναφέρει ότι εντόπισε επίσης επτά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας να κινούνται κοντά στα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν.

Μία ημέρα νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είχε αναφέρει την παρουσία 37 στρατιωτικών αεροσκαφών της Κίνας γύρω από τη νήσο, κινούμενα προς τον «δυτικό Ειρηνικό», για να προσγειωθούν σε κινεζικό αεροπλανοφόρο στο πλαίσιο γυμνασίων. Στα 37 κινεζικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν συγκαταλέγονταν καταδιωκτικά, βομβαρδιστικά και drones. Τα 36 από τα 37 πέρασαν τη διάμεση γραμμή η οποία χωρίζει το στενό της Ταϊβάν, πλάτους 180 χιλιομέτρων, ανάμεσα στο νησί και στην ηπειρωτική Κίνα.

«Κατευθύνονταν στον δυτικό Ειρηνικό όπου βρίσκεται το αεροπλανοφόρο Shandong, στο πλαίσιο θαλάσσιων και αεροπορικών γυμνασίων».

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της επικράτειάς της και δεν αποκλείει τη χρήση βίας για την επανένωση της νήσου, που έχει χωριστή κυβέρνηση, με την ηπειρωτική χώρα.

Τα τελευταία χρόνια έχει κλιμακώσει την πίεση που ασκεί στην Ταϊπέι, διπλωματική και στρατιωτική, και τον Μάιο οργάνωσε μεγάλης κλίμακας γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν, μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου Λάι Τσινγκ-τε, τον οποίο το Πεκίνο χαρακτηρίζει «επικίνδυνο αυτονομιστή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα